Peste semnături pentru susținerea inițiativei „Fără penali în  funcții publice” au fost strânse la Sfântu Gheorghe și depuse la Primăria municipiului.

Inițiativa „Fără Penali în funcții publice” are ca scop modificarea Constituție pentru a interzice persoanelor condamnate penal definitiv să candideze pentru funcții publice alese, iar campanii de strângere de semnături în acest sens au demarat în întreaga țară.

„<<Fără penali în funcții publice>> are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop împiedicarea cetățenilor condamnați penal definitiv de a candida în alegeri la funcții publice în instituțiile statului. Importanți oameni politici, care conduc în prezent România, sunt puși sub învinuiri de diverse fapte de corupție, unii dintre ei avand chiar condamnări penale cu caracter definitiv. De aceea, considerăm că este necesară această initiativă menită să curețe politica românească de elemente care și-au demonstrat imoralitatea prin încălcarea legilor țării. Corupția stă la baza problemelor pe care România le are în cele mai importante domenii: sănătate, educație și dezvoltarea infrastructurii. (…) Numai societatea civilă poate determina o schimbare. Nu este de ajuns să-i schimbăm pe cei de la putere, trebuie schimbat modul în care acționăm ca societate. Urgența situației vine din necesitatea schimbării modului de a face politică cu unul moral și îndreptat către realitatea pe care o vedem zilnic în jurul nostru. Propunerea de schimbare a Constituției este una care are la bază o dorință aclamată de către toți românii care au ieșit în stradă în 2017 și 2018”- au transmis reprezentanții USR Covasna.

Potrivit acestora,pentru această inițiativă s-au strâns mai mult de 1 milion de semnături în întreaga țară. La nivelul județului Covasna s-au strâns 3003, iar dintre acestea, 2080 s-au strâns la Sfântu Gheorghe.

„Cele mai multe semnături din județ, 2080, s-au strâns din Municipiul Sfântu Gheorghe, după care se numără Târgu Secuiesc, Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Covasna, Baraolt și altele.Urmează un proces prin care semnăturile sunt validate de către primării, după care dosarele vor fi trimise la una dintre camerele Parlamentului ce le va direcționa apoi către Curtea Constituțională pentru validarea constituționalității întregului proces, urmând ca în final să intre în circuitul legislativ obișnuit”- au informat reprezentanții USR, care au transmis mulțumiri tuturor celor care au susținut inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

A.C.

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail