În cursul lunii februarie şi în primele două săptămâni ale lunii martie, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna au efectuat un număr de aproximativ 200 de inspecţii şi controale în domeniul siguranţei alimentelor.
Directorul DSVSA, Siko Barabasi Sandor, a menţionat că cele mai multe deficienţe au fost găsite, în continuare, în domeniul desfacerii produselor alimentare din carne şi lactate. În urma verificărilor, din mai multe unităţi alimentare din judeţ au fost retrase din circuitul comercial în jur de 160 de kilograme de produse de origine animală şi peste 100 de kilograme de lactate, care aveau termenul de valabilitate depăşit. Cu ocazia controalelor nu au fost aplicate amenzi, ci doar două avertismente.
Siko Barabási Sándor a precizat că, în perioada imediat următoare se vor verifica în special produsele alimentare consumate în perioada de post, dar şi toate celelalte produse.
Conform declaraţiei directorului DSVSA, aceste controale au ca scop, în primul rând, certificarea produselor de origine animală ca salubre pentru consumul uman.
Anna-Maria Chiţu