Reprezentanţii a 231 de agenţi economici din judeţul Covasna au răspuns pozitiv iniţiativei Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna referitoare la necesitatea revizuirii ordonanţei privind impozitarea microîntreprinderilor, şi au semnat petiţia lansată în urmă cu circa trei săptămâni.
Potrivit preşedintelui CCI Covasna, Edler Andras, aceste semnături ce reprezintă doar 5% din totalul firmelor active din judeţ sunt insuficiente, motiv pentru care, în cursul zilei de ieri, acesta a transmis o adresă către toate Camerele de Comerţ din România de la care aşteaptă să se alăture şi să susţină acest demers.
„Ieri (n.r.- luni) am trimis o adresă către toate Camerele judeţene în care le-am explicat despre ce este vorba, şi le-am propus, dacă vor, să iniţieze astfel de strângeri de semnături şi în judeţele pe care le reprezintă”, a declarat preşedintele CCI Covasna, Edler Andras, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri. Acesta a explicat că prin acest demers se doreşte revenirea la forma iniţială a Codului fiscal, privitoare la impozitarea microîntreprinderilor. „Fâcând un calcul simplu, înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei 8/2013 aceşti mici comercianţi plăteau, pentru o cifră de afaceri de 100.000 lei, un impozit de 1.600 lei -calculat la un adaos de 10%-, iar după intrarea în vigoare a ordonanţei vor fi obligaţi să plătească un impozit de 3.000 lei, adică impozitul se dublează”, declarase Edler Andras la momentul iniţierii petiţiei.
Acesta a precizat că stabilitatea legislativă, mai ales în mediul de afaceri, este foarte importantă şi necesară. „Stabilitatea legislativă, nu numai în perioada de criză, ci în general, ar fi foarte necesară (…) Ar trebui să avem nişte strategii economice pe termen lung, pe care, indiferent cine este la putere şi ce culoare politică are, ar trebui să le respecte”, a încheiat preşedintele CCI Covasna.
Ana Alina Costache