Un număr e 105 persoane, dintre care 49 femei, și-au găsit un loc de muncă și au fost angajate  în cursul lunii august  a.c., prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă

Potrivit reprezentanților instituției, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 60 sunt tineri sub 30 de ani (tineri NEET), 37 au peste 45 de ani, 5 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, iar 3 au între 30 și 35 de ani.

Într-un comunicat de presă transmis către Mesagerul de Covsana ne-au mai fost furnizate următoarele informații:

„În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 55 provin din mediul urban, iar 50 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale sau postliceale (44), precum şi studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (43). Numărul celor cu studii superioare este de 13, iar cei cu studii  primare şi fără studii  sunt în număr de 5.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 24 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 81 erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3859 persoane”.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, puteți accesa www.anofm.ro.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail