Ieri, organizatorii festivalului „Zilele Sfântu Gheorghe” au anunţat că cei care doresc să se înscrie la concursul pentru pălincă de anul acesta, au ocazia să o facă până pe 27 aprilie.

Perioada de înscriere stabilită iniţial pentru data de 21 aprilie, a fost prelungită cu aproape o săptămână, pentru a da posibilitatea mai multor producători amatori de pălincă să se înscrie în concurs. La acest concurs inedit sunt invitaţi atât producători locali, cât şi din alte judeţe precum Harghita, Mureş sau Partium, după cum se arată pe site-ul primăriei.

Juriul de specialitate va fi format din comisia de evaluare a Asociației Unitaţilor de Alimentaţie Publică Sfântu Gheorghe – SVESZ,  care va puncta produsele conform regulilor internaţionale, prima etapă de pregătire începând deja, sub conducerea specialiştilor Dezső Tibor şi Lovasy Tibor. Băuturile trebuie predate în două sticle de jumătate de litru, până la data de 27 aprilie, după achitarea taxei de participare de 10 lei pentru fiecare produs înscris la concurs.

Evaluarea se face după sistemul de 20 de puncte, fiind luate în considerare claritatea, aroma, gusturile simţite în timpul degustării, cât şi valabilitatea. Punctajul va fi tradus astfel: 1 – înseamnă cu defect, 3 – corespunzător, 5 – reprezintă apreciere extraordinară. Punctul central de colectare al băuturilor este Biroul de Imagine al Primăriei, însă cei care sunt din afara oraşului pot merge la unul dintre celelalte puncte oficiale din Târgu Secuiesc – Restaurantul „Székely”; Baraolt, Vida András – 0740 132 305; Covasna – Csomós Elemér – 0767 424 746; Miercurea Ciuc – Restaurantul „Hargita”; Odorheiu Secuiesc – Restaurantul „Gondüző”; Gheorgheni – Benedek Árpád – 0745 977 039;

Până în momentul de faţă, s-au făcut peste 10 înscrieri la acest concurs, ce va avea loc în cadrul „Zilelelor  Sfântu Gheorghe”.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail