MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat ieri beneficiarii celei de-a treia ediții a Programului MOL – „Permis pentru viitor”. Un număr total de 40 de tineri vor primi sprijin financiar pentru obținerea permisului de conducere – atât pentru plata cursurilor școlii de șoferi, cât și a taxelor adiacente. Patru dintre câștigători sunt din judeţul Covasna. Sprijinul se acordă tinerilor fără posibilități materiale, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați, au transmis organizatorii programului.

La această ediție a programului s-au înscris 88 de tineri din 17 de județe, care au solicitat finanțare pentru acoperirea cheltuielilor aferente obținerii permisului de conducere categoria B, C, CE și tractoare agricole, fondurile alocate fiind de 75.000 lei, au transmis reprezentanții MOL România și ai Fundației pentru Comunitate.

„Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivare personală și de recomandările prezentate. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării.”- au transmis organizatorii.

Potrivit acestora, beneficiarii acestei ediții a programului „Permis pentru viitor” sunt din județele Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Timiș.

Din județul nostru, au obținut finanțare patru tineri: Baczó Adrian Iulian, din Târgu Secuiesc, Samuel Coșcodar, din Sfântu Gheorghe, Kalányos István, din Târgu Secuiesc și Szabó Anita, din Bățani.

„Curând vom pune resursele financiare la dispoziția celor 40 de noi beneficiari, astfel  în cursul lunii martie vor putea să se înscrie la școala de șoferi, să înceapă cursurile și să se prezinte la examen spre sfârșitul verii. Experiența celor care au obținut permisul de conducere în cadrul celor două ediții anterioare a programului ne arată importanța motivației personale și a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitatea lor. Recomandăm aceste aspecte și celor care n-au obținut finanțare la această ediție, având în vedere că în noiembrie vom lansa ediția a 4-a”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista beneficiarilor se găsește pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate. Concursul de proiecte pentru ediția a treia a fost lansat la 29 noiembrie 2017, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 27 ianuarie 2018.

Conform regulamentului, au putut aplica pentru program, în vederea obținerii de finanțare: tineri din medii defavorizate, născuți între anii 1993 și 2000 inclusiv, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente).

În cadrul acestei ediții, un solicitant a putut să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei pentru: a. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie; b. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Aceasta nu este prima ediție la care printre beneficiari se află și covăsneni. De altfel, și în cadrul altor programe derulate de către Fundația pentru Comunitate și MOL România – precum programul „Premiul Mentor pentru excelență în activitățile educative”, Programul „MOL pentru sănătatea copiilor”; Programul „MOL pentru promovarea talentelor”, s-au numărat, nu o dată, covăsneni printre câștigători.

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 210 în România.

 

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

 

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail