Rezultatele  alegerilor europarlamentare,  mult diferite de  sondajele de opinie anterioare scrutinului de duminică,  au aprins scântei în toată clasa politică precum și în rândul votanților. 

Emoțiile trăite de mare parte dintre cei implicați  au fost vizibile, chiar în ziua votului, pe conturile  de facebook  pe care  îndemnurile de a  nu sta acasă și de a veni pentru a pune ștampila de care a depins  trecerea pragului ce garanta intrarea în Parlamentul European, au curs până aproape de închiderea urnelor.

Cotați  de specialiștii în sondaje  cu șanse mici de întrunire a numărului de voturi necesare  pentru atingerea  pragului de 5%, dar mai ales având  la îndemână  informațiile de la Biroul Electoral Central privind prezenta la vot, în timp real, reprezentanții  UDMR Covasna  au transmis prin  viu  grai, cu doar 2 ore și 15 minute îniante de ora 21, următorul mesaj: „ Participarea românească  a înregistart  recorduri. Suntem foarte aproape  ca comunitatea maghiară din Ardeal să rămână fără reprezentanți în Parlamentul European. E nevoie  de fiecare dintre noi, următoarea oră și jumătate este decisivă.(…) E important să fim acolo în Parlamentul European, ca cineva să ne reprezinte interesele  la Bruxelles.”

Se pare că  acest mesaj a fost într-atât de convingător  încât nu doar votanții maghiari din bazinele tradiționale ale UDMR  au pus  ștampila în chenarul cu lalea/tulipan, în scurtul rimp ce mai rămăsese până la închiderea urnelor, ci și români din județe din sudul țării și din Modova, sătui, se pare,  de politicienii români din cele 12 partide  sau alianțe  aflate pe buletinul de vot,  și neîncrezători în cei 3 independenți ce au cutezat să se avânte în această luptă.

Altfel nu se explică cum în județe precum Argeș, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Suceava,Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea,  în care, conform recensământului din 2011, trăiesc câteva zeci de persoane de etnie maghiară, UDMR să fi adunat sute sau mii de voturi.

În tabelul atașat,  care  circulă  pe  paginile de socializare, stau mărturie date oficiale, cele referitoare la recentele alegeri europarlamentare  putând  fi  văzute/verificate  pe site-ul Biroului Electoral Central.

Sperăm că în zilele ce vor urma  misterul  din aceste  liste va fi deslușit…sau nu!!??

Semnează,

Cetățeanul (ne)turmentat

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail