Cele mai bune proiecte de arhitectură din cinci judeţe ale Transilvaniei vor putea fi văzute, începând de vineri, de la ora 12,00, în cadrul unei expoziţii, din Piaţa Mare, în centrul istoric al Sibiului.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, 48 de lucrări s-au înscris în concursul Ahitectura 5, cel mai important eveniment al anului găzduit de filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecţilor din România. Autorii proiectelor sunt arhitecţi din judeţele Sibiu, Vâlcea, Braşov, Harghita şi Covasna.

Tot vineri, la ora 18, în sediul OAR Sibiu-Vâlcea va avea loc o proiecţie de filme de scurt metraj ce au ca subiect arhitectura, urmată la ora 18,30 de o prezentare cu titlul ”L’effet c’est Moi” despre lucrările cu caracter privat al arhitecturii ale marelui arhitect Le Corbusier cu ocazia celebrării a 125 de ani de la naşterea sa. Prezentarea va fi făcută de Ioan Dan Coma, ‘homme de lettres’.

Cu prilejul evenimentului Arhitectura 5, doi arhitecţi francezi, Michel Bertreux şi Daniel Caud de la Agence d’Architecture Tetrarc, Nantes vor prezenta sibienilor o serie de lucrări mai mult decât spectaculoase, minuni ale arhitecturii moderne şi vor discuta împreună cu ei despre implicarea clientului în procesul creaţiei de arhitectură. Conferinţa va avea loc în 6 octombrie, la Centrul Cultural Habitus. Conferinţa celor doi arhitecţi va fi urmată, sâmbătă, de o vizită ghidată la Muzeul Brukenthal de la ora 16, de proiecţii de scurt metraje produse de Igloo Film, de la ora 18, în sediul OAR de pe strada Mitropoliei, nr. 17. La ora 18,30, în foaierul Bibliotecii ASTRA, va avea loc continuarea celebrării celor 125 de ani de la naşterea lui Le Corbusier prin prezentarea ”L’effet c’est Nous” despre lucrările cu caracter public al arhitecturii.

Duminică, 7 octombrie, copiii vor avea ocazia să se joace de-a arhitectura într-un atelier de educaţie a mediului construit pentru copii, la sediul Ambient.

”Scopul acestui atelier este de a ajuta copiii să înţeleagă arhitectura şi mediul construit şi implicit procesele complexe care le transformă mediul în care trăiesc. Casa, şcoala, cartierul, oraşul şi comunitatea lor îi formează pe aceşti viitori cetăţeni, le dau un mesaj despre locul lor în lume şi afectează calităţile fizice şi psihologice ale vieţilor lor. Calitatea arhitecturii şi a mediului construit de mâine depinde de ei”, spune Gabriel Roşca, preşedintele filialei Sibiu-Vâlcea a OAR.

Arhitectura 5 este un eveniment anual organizat de filialele teritoriale Braşov-Covasna-Harghita şi filiala Sibiu-Vâlcea. AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail