Conducerea celor două parcuri industriale din municipiul Târgu Secuiesc, realizate de autorităţile locale cu sprijinul Uniunii Europene, s-a implicat în ultimele luni în susţinerea întreprinzătorilor locali pentru a-i ajuta să depăşească mai uşor problemele cauzate de pandemie, creând, printre altele, şi o bază de date cu ofertele acestora.

Directorul general al parcurilor, Szöllősi Tamás, a declarat, pentru AGERPRES, că în această bază de date se regăsesc circa 70 de firme din Târgu Secuiesc şi împrejurimi.

„Pe timpul pandemiei am pus accent pe ajutorarea întreprinzătorilor locali, creând o bază de date care a cuprins peste 70 de firme din zona Târgu Secuiesc care oferă servicii online, cum ar fi spre exemplu livrare la domiciliu. Atât firmele cât şi consumatorii au apreciat acest demers. (…) Intenţia este de a-i ajuta nu doar pe cei care se află în parcurile noastre, ci şi pe alţi întreprinzători din zonă (…) În cele două parcuri industriale avem şase hale, iar toate sunt în acest moment ocupate. De asemenea, avem un teren total de aproape 14 hectare în cele două parcuri înfiinţate în urmă cu aproape patru ani, iar mai mult de jumătate sunt închiriate. Practic, am mai avea cam 6 hectare de teren libere pentru investitori. În total avem 17 companii în cele două parcuri, iar din cele 130 de locuri de muncă preconizate, până acum s-au creat 75 de locuri de muncă, dintre care 27 sunt pentru angajaţi sub 35 de ani (…) Din cauza problemelor birocratice, o parte din firme nu au reuşit încă să-şi înceapă activitatea, pandemia încetinind şi parcursul proiectelor, dar în continuare există interes, dovadă că în luna iunie am semnat două noi contracte”, a declarat Szöllősi Tamás.

Potrivit acestuia, în perioada pandemiei au apărut şi o serie de oportunităţi, cum ar fi, spre exemplu, participarea la expoziţii internaţionale online.

„Prin intermediul paginii Invest in Târgu Secuiesc promovăm potenţialul economic şi posibilităţile de investiţii din zonă. Pe lângă taxa de închiriere avantajoasă, firmele prezente în parcurile noastre sunt scutite de plata impozitului pe teren şi pe construcţii. Contractele sunt semnate pe 12 ani, cu posibilitate de prelungire (…) Eu cred că în maximum 2-3 ani vom deveni foarte atrăgători pentru investitori, după finalizarea aeroportului de la Ghimbav-Braşov şi a autostrăzii Braşov-Bacău care va trece prin zona Târgu Secuiesc”, a mai spus Szöllősi Tamás.

Oana Mălina Negrea / AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail