Parcul industrial de la Câmpu Frumos, despre care primarul municipiului Sfâtnu Gheorghe, Antal Arpad, a anunțat în cursul zilei de ieri că a fost finalizat la termen, ar urma să genereze spații pentru 24 de firme și locuri de muncă pentru 316 persoane.

  . . Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat, în cursul zilei de ieri, că noul parc industrial de la Câmpu Frumos, construit cu ajutorul fondurilor europene, va asigura spații pentru 24 de firme, va crea 316 locuri de muncă, va atrage venituri suplimentare la bugetul local și va genera salarii mai atractive pentru angajați.

„Dorința noastră este una evidentă, prin crearea de noi locuri de muncă să generăm concurență în ceea ce privește forța de muncă, societățile să concureze pentru forța de muncă, lucru care va genera salarii mai mari pentru cetățenii municipiului și pentru cei din zonă.” – a declarat Antal Arpad.

Primarul spune că cele puțin peste 300 de locuri de muncă pe care parcul industrial ar urma să le genereze reprezintă o abordare pesimistă și că speră ca numărul să fie considerabil mai mare: „În ceea ce privește parcul industrial eu cred că este o abordare pesimistă cea cu 300 de locuri de muncă. Sper să vorbim despre mai multe locuri de muncă, sau dacă vor fi 300, vor fi cu salarii mult peste medie.” Acesta a mai declarat că regulamentul de funcţionare al parcului industrial este finalizat și urmează să intre în vigoare abia după ce Consiliul Local îl va aproba: „Regulamentul este finalizat, a trecut și perioada de transparență decizională, urmează adoptarea în Consiliul Local și atunci suntem la punctul zero și putem porni discuțiile, pe baza regulamentului, cu societățile interesate”. Edilul este de părere că printre principalele atuuri ale zonei, care i-ar putea determina pe întreprinzători să investească în județul Covasna, se numără existența culturii industriale, care se regăsește în puține zone din România, și faptul că oamenii sunt serioși: „Cred că sunt două atuuri care sunt ale noastre, dacă vorbim despre oameni, pentru că din punct de vedere geografic oricine se uită pe hartă vede și avantajele și dezavantajele zonei în care vine să investească.”

Condițiile de eligibilitate sunt ca firmele să fie înregistrate în România, să desfășoare activitățile pe care parcul industrial le acceptă, să creeze minim 10 locuri de muncă, dar nu mai puțin de 5 locuri de muncă pe fiecare 1000 de metri pătrați concesionați, iar terenul minim concesionat să fie de 1000 de metri pătrați. De asemenea, va exista un punctaj prin care prețul concesiunii s-ar reduce semnificativ, preț care este stabilit în funcție de anumite criterii precum: valoarea investiției, numărul locurilor de muncă create, felul activității și salariul mediu. Cei care vor decide să își stabilească sediul social în parcul industrial vor beneficia de reduceri suplimentare de 20% din taxa de concesionare, iar după cinci ani vor avea dreptul să cumpere terenul pentru care au investit.

Potrivit Agerpres, parcul industrial de la Câmpu Frumos a fost construit pe o suprafaţă de 16,5 hectare care a aparţinut unui fost IAS. Proiectul a fost finanţat cu 24,6 milioane de lei, dintre care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezintă contribuţia autorităţilor locale. Birourile aflate în clădirea administrativă, care are aproape 1.750 de metri pătraţi, vor putea fi închiriate la preţul de 3 euro metrul pătrat pe lună plus TVA.

Ioana Ardeleanu

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail