Parada cârnaţilor, unul dintre cele mai longevive evenimente gastronomice din judeţul Covasna, va avea loc anul acesta în luna noiembrie, la castelul Mikes din localitatea Zăbala.
Organizatorii au dat startul înscrierilor pentru tradiţionalul concurs de preparat cârnaţi, taxa de participare fiind de 600 de lei de echipă, sumă în care sunt incluse 10 kilograme carne şi 15 metri de maţe de porc.
„Dacă ar fi să definim tradiţia bucătăriei locale într-un singur cuvânt, acesta ar fi, cel mai probabil, cârnaţii. Cel mai longeviv eveniment gastronomic din Ţinutul Secuiesc vine la Zăbala, unde, pe data de 25 noiembrie 2023, cârnaţii mărşăluiesc pe Zabola Estate. Vă invităm să vă demonstraţi măiestria în prepararea cârnaţilor după reţete tradiţionale, contracronometru. Dacă vă place mai mult gustatul şi nu preparatul, şi aşa merită să notaţi data în calendarul Dvs. pentru că Parada Cârnaţilor este o bucurie şi pentru papilele gustative. Echipele cele mai bune vor fi premiate către juriu”, au anunţat organizatorii.
Juriul va puncta nu doar gustul şi aspectul cârnaţilor, ci şi cea mai veselă şi mai elegantă echipă, cele mai inedite decoraţiuni, precum şi cea mai autentică şi cea mai originală reţetă.
Cea de-a 18-a ediţie a Paradei cârnaţilor este organizată de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor în Aer Liber, ASIMCOV, Visit Covasna, Fundaţia Roy-Chowdhury Mikes şi Asociaţia Pro Zabola.
Oana Mălina Negrea/ AGERPRES