Brutăria „Diószegi” din Sfântu Gheorghe a participat sâmbătă la cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – „INDAGRA”, ce s-a desfăşurat la Bucureşti, la Centrul Expoziţional Romexpo.

 

Împreună cu Patronatul ROMPAN, Brutăria „Dioszegi”  a copt o pâine de aproape 80 de kg, care a fost  împărţită apoi vizitatorilor. Patronul brutăriei, domnul Diószegi László, ne-a spus că pentru aluat au folosit 57 kg făină, 34 l de apă, 5 kg de cartofi, 1 kg de sare şi 1 kg de drojdie. Potrivit acestuia,   frământatul aluatului a început la ora 3 dimineaţa, iar pâinea a fost scoasă din cuptor în jurul orei 12.00.

În urmă cu trei ani, când a participat pentru prima oară la Târgul INDAGRA, Brutăria Dioszegi a copt o pâine de 57 de kg, pentru care a fost construit un cuptor special în faţa Centrului Expoziţional.

„Este al treilea an în care participăm la acest eveniment. Acum trei ani am construit un cuptor şi am copt atunci o pâine de 57 de kg, iar anul trecut am copt o pâine de 76 de kg. Anul acesta am copt o pâine de aproximativ 80 de kg, împreună cu ROMPAN (…) Şi încă o pâine de aproximativ 50 de kg (…)”, ne-a spus patronul brutăriei, domnul Diószegi László.

Cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – INDAGRA, a fost organizat în perioada 30.10 – 03.11.2013 de ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail