Brutăria „Diószegi” din Sfântu Gheorghe a participat sâmbătă la cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – „INDAGRA”, ce s-a desfăşurat la Bucureşti, la Centrul Expoziţional Romexpo.
Împreună cu Patronatul ROMPAN, Brutăria „Dioszegi” a copt o pâine de aproape 80 de kg, care a fost împărţită apoi vizitatorilor. Patronul brutăriei, domnul Diószegi László, ne-a spus că pentru aluat au folosit 57 kg făină, 34 l de apă, 5 kg de cartofi, 1 kg de sare şi 1 kg de drojdie. Potrivit acestuia, frământatul aluatului a început la ora 3 dimineaţa, iar pâinea a fost scoasă din cuptor în jurul orei 12.00.
În urmă cu trei ani, când a participat pentru prima oară la Târgul INDAGRA, Brutăria Dioszegi a copt o pâine de 57 de kg, pentru care a fost construit un cuptor special în faţa Centrului Expoziţional.
„Este al treilea an în care participăm la acest eveniment. Acum trei ani am construit un cuptor şi am copt atunci o pâine de 57 de kg, iar anul trecut am copt o pâine de 76 de kg. Anul acesta am copt o pâine de aproximativ 80 de kg, împreună cu ROMPAN (…) Şi încă o pâine de aproximativ 50 de kg (…)”, ne-a spus patronul brutăriei, domnul Diószegi László.
Cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – INDAGRA, a fost organizat în perioada 30.10 – 03.11.2013 de ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Ana Alina Costache