Brutăria „Diószegi” din Sfântu Gheorghe a participat, şi anul acesta, la Expoziţia Internaţională GastroPan, cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică organizat pe piaţa autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est, care a avut loc între 11-14 aprilie, la Bucureşti.
Cu produse aspectuoase şi delicioase, creaţii culinare care mai de care mai originale şi interesante, brutăria Diószegi a reuşit să impresioneze din nou juriul de la Expoziţia Internaţională GastroPan, obţinând un palmares de invidiat: opt medalii, cinci cupe şi 14 diplome.
„La categoria creaţie artistică din aluat de panificaţie la care am participat cu o lucrare ce reprezintă o carte cu partituri şi o harpă, am câştigat locul I. La categoria pâinea anului am câştigat locul II din ţară, şi ne-am clasat pe locul III la categoria cea mai bună prăjitură. Totodată, am câştigat locul I pe ţară la creaţie din ciocolată, iar la categoria tort am obţinut o menţiune. Deci, pot să spun că firma noastră a câştigat cele mai multe medalii dintre toate firmele participante, am câştigat opt medalii în total, cinci cupe şi 14 diplome (…) Toată lumea a venit şi ne-a felicitat, deci pot să spun că am fost cea mai bună brutărie şi cofetărie din toată competiţia”, ne-a spus patronul brutăriei, Diószegi Lászlo.
În plus, timp de trei zile, la standul brutăriei au putut fi găsite şi alte de bunătăţi: „Am avut un stand de 25 de metri pătraţi, unde timp de trei zile am copt langoşi şi pogăci cu jumări cu care am avut un succes extraordinar”, ne-a spus Diószegi Lászlo. Mai mult, brutăria a pregătit şi o pâine de 50 de kg, care a avut mare căutare.
Brutăria „Diószegi” a participat la patru dintre cele cinci ediţii ale GastroPan, clasându-se mereu printre primele locuri. „Din patru ediţii, am luat de două ori locul I şi de două ori locul II. Sunt mândru că ne-am menţinut pe primele locuri”, a încheiat patronul Dioszegi Lászlo.
Ana Alina Costache