Interviu cu Vasile Voiculescu, candidat la funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe din partea PRM

Pentru a doua oară, cu ocazia alegerilor locale, Partidul România Mare filiala Covasna îşi desemnează un candidat pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe. Dacă în urmă cu 8 ani persoana în care reprezentanţii PRM şi-au pus toate speranţele, a fost colonelul (r) Victor Raica, fost şef al Poliţei Sfântu Gheorghe, acum partidul a ales să meargă pe mâna profesorului de matematică Vasile Voiculescu. Pentru că mulţi dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe se întreabă, poate,  cine este Vasile Voiculescu, acesta a  ales să se prezinte viitorilor alegători, prin intermediul ziarului nostru.

Rep: Domnule profesor Vasile Voiculescu, vorbiţi-ne vă rog, nouă şi tuturor celor pe care doriţi să îi reprezentanţi din funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, cine sunteţi, de unde vă trageţi rădăcinile?

Vasile Voiculescu: Deşi sunt născut la Braşov, de 43 de ani sunt cetăţean al oraşului Sfântu Gheorghe, pe care îl iubesc aşa cum mă iubesc pe mine. Provin dintr-o familie cu patru copii, mama mea avându-şi rădăcinile în Zagon, Zăbala, Întorsura Buzăului, locuri în care merg cu mare drag, iar tatăl meu în Braşov. Studiile primare, gimnaziale şi liceale le-am făcut în acest oraş, iar facultatea de matematică am început-o la Bucureşti şi am finalizat-o, cu diploma de licenţă, la Braşov. Activitatea profesională mi-am început-o la IAME Sfântu Gheorghe. În timp, am deschis o firmă cu profil de comerţ pe care am activat mulţi ani de zile. Dorind să-mi desfăşor activitatea în domeniul pentru care m-am pregătit, în anul 2007 am dat examen de titularizare pentru o catedră de matematică, fiind repartizat să predau în oraşul Întorsura Buzăului. Începând cu anul 2009 sunt profesor în Sfântu Gheorghe şi predau matematica la Şcoala Generală Nicolae Colan şi la Grupul Şcolar Constatantin Brâncuşi.

Eu, personal, consider că m-am ridicat profesional, pe propriile-mi forţe, şi totodată  m-am educat  că trebuie să fiu cel mai bun, în tot ceea ce fac. Faptul că am ales să fiu profesor, meserie aleasă, care îmi dă posibilitatea să dăruiesc din ceea ce ştiu şi să educ şi alte „vlăstare” îmi crează certitudinea că pot să fac şi mai mult, pentru locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe.

În plan personal, pot să vă spun că sunt un familist convins, iar viaţa de zi cu zile, cu bucuriile şi greutăţile ei,  o trăiesc alături de soţia mea şi de cei doi copii ai noştri, în primul rând, dar şi de părinţii mei care s-au stabilit în Zagon, de sora şi cei doi fraţi ai mei, împreună cu familile lor.

Rep: Ce credeţi că vă califică pentru funcţia de primar al  municipiu reşedinţă de judeţ?

V.V.: În primul rând felul meu de a fi, cu care m-a hărăzit Divinitatea. Eu sunt copilul care, în vremurile în care eram „înregimentaţi” cu toţii, de timpuriu, am refuzat să fiu pionier în clasa a II-a, (ulterior mi s-a dat cravata roşie în clasa a IV-a), apoi UTC-ist. Revoluţia din 1989 m-a prins ca angajat la IAME Sfîntu Gheor­ghe. Imediat după aceste evenimente, la momentul în care fosta societate de stat s-a transformat în societate pe acţiuni, cu votul colegilor mei, români şi maghiari, am fost ales singurul reprezentant român în Consiliul de Administraţie, alături de alţi 42 de colegi maghiari. Şi asta pentru că, cei cu care am lucrat cot la cot, timp de mai mulţi ani, au avut încredere în mine că le voi reprezenta cu cinste interesele în acest for de condu­cere. Ulterior, în anii în care am activat în mediul privat, în propriul nostru apartament am deschis,  în anul 2002,  primul magazin tip „economat” din Sfântu Gheor­ghe, în care am pus la dispoziţia pensionarilor produse alimentare de bază, la preţ redus.

De când sunt la catedră îmi dau toată silinţa pentru a fi un model demn de urmat de elevii cărora le sunt profesor. Prin intermediul lor am ajuns să cunosc proble­mele sociale cu care se confruntă multe familii din care fac parte, şi, ca urmare, doresc să mă implic în a face ceva bun, pentru toţi locuitorii din Sfântu Gheorghe. Această candidatură îmi dă posibilitatea, odată în plus, să îmi expun punctul meu de vedere, şi, totodată să demonstrez că omul şi valorile cu care acesta este înzestrat contează în alegerile pe care le facem.

Rep: Care sunt priorităţile D-voastră, ca viitor primar?

V.V.: A treia zi de după investitură aş propune spre aprobarea Consiliului Local un set de măsuri care să ducă la dispariţia fenomenului cerşetoriei, în oraş. Nu mi se pare normal ca pe străzile din oraşul nostru să vedem, zilnic, mame tinere, cu copii mici în braţe, care cerşesc mila semenilor. Pentru aceştia, trebuie să găsim soluţii de a-i pune la treabă, căci sunt destul de multe de făcut, şi cu mână de muncă necalificată. Este mare păcat că atât pe plan local, dar şi pe plan naţional, autorităţile nu se implică suficient în această direcţie.

De asemenea, doresc să construiesc un centru în care să pot să le ofer sprijin tuturor copiilor necăjiţi, din oraşul nostru. Aş face acest lucru cu fonduri de la consiliul local şi cu forţă de muncă din rândul şomerilor care, cu siguranţă, ar accepta să îşi aducă aportul la realizarea acestei investiţii, decât să aştepte sumele infime acordate de la buget.

Şi pentru că-mi doresc cu ardoare ca marea majoritate a celor care sunt  plecaţi în străinătate să aibă posibilitatea să se întoarcă acasă, la familiile lor, noi, autorităţile locale, trebuie să  le putem da şansa găsirii unui loc de muncă, prin atragerea unor investitori în zonă.

Tot ce-mi doresc eu, indiferent de cine va fi ales în funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, este ca fiecărui cetăţean al oraşului să i se recunoască valoarea sa, iar  toţi cei care locuim aici, indiferent de etnie, să ne simţim bine.

(P)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail