În Sala de concerte al Centrului de Cultură Arcuș (Casa Bastion, Sf. Gheorghe, str. Oltului nr. 6) va avea loc miercuri, 14 septembrie, ora 19.00, un concert cameral extraordinar susținut de pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.

Concertele cu titlul „Odisea muzicală”, este un nou turneu de concerte interdisciplinar (concert, happening, conferință, scenografie), dedicat compozitorului contemporan György Ligeti (1923–2006).

Compozițiile lui György Ligeti se află printre valorile de necontestat ale patrimoniului cultural european și mondial. Evenimentul cultural-artistic prezintă „Integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini” și „Poemul simfonic pentru 100 de metronoame”, prima lucrare în interpretarea pianiștilor Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, cea de a doua, o creație originală și inedită, în primă audiție absolută în România, într-o interpretare colectivă-interactivă artiști-public, într-un decor scenografic inspirat de creația și viața marelui compozitor, alcătuit din lucrări tridimensionale de artă cinetică și un reportaj vizual documentar pe panouri, realizate de artistul plastic Maria Păun.

Conferința susținută de muzicolog Amalia Szűcs-Blănaru întregește universul conceptual-muzical al compozitorului.

Intrarea la concert este liberă.  Rezervările de locuri se pot face la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9.00-15.00,  tel: 0267 373 651.

Evenimentul este organizat de Asociația Klavier ART din București și Centrul de Cultură Arcuș. Proiectul este  finanțat de Administrația Fondului Cultural Român.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail