Cei trei prezentatori ai emisiunii Matinalii Digi FM -Beatrice Ghiciov, Bogdan Miu și Bogdan Ciuclaru au petrecut o zi din cele cinci de la sfârșitul lunii mai în care au fost prezenți în județul Covasna, la invitația Asociației de promovare a turismului în județul Covasna.

Despre experianța trăită alături de oameni frumoși și ospatalieri din Zona Buzaielor, Beatrice Ghiciov a vorbit în cadrul emisiunii dar a și scris pe pagina ei de socializare.

„În ultima zi în Covasna am fost în comuna Barcani, la stână. Ciobanii ne-au arătat cum se face cașul, cât de multă muncă se depune pentru o bucată de caș și câțiva litri de lapte și am cunoscut minunata familie Oprea, care deține stâna. Oamenii ne-au primit cu slănină, salam făcut în casă, telemea, urdă, cozonac, prăjituri, murată, vin… Doamne, ce ne-au mai ospătat. Plus că erau numai un zâmbet și au fost atât de amabili cu noi, încât îmi doresc să îi mai întâlnesc măcar o dată.

Am fost să vedem și herghelia domnului Tiberiu Hermenean, unde am avut ocazia să călăresc un cal folosit la terapia cu copiii cu sindrom Down, autism sau probleme locomotorii și să văd un mânz care nu avea nici o zi. Tot aici am cunoscut-o și pe Anca Baila Hermenean, fiica domnului Hermenean, și pe băieții ei, Vlad și Radu. Cei mici sunt fanii matinalului Digi FM și abia așteptau să ne cunoaștem. În puținul timp pe care l-am petrecut împreună, i-am admirat pe Vlad și Radu (clasa a 4-a și clasa a 2-a). Știau atât de multe despre cai, nu le era frică să-i scoată din hambar și iubeau foarte mult animalele. Mi-a plăcut mult de tot de ei, vor fi niște oameni de ispravă

Barcani a fost destinația mea preferată de anul ăsta, iar cel mai mult cred că au contat oamenii.”

Fascinată de experiența despre care a scris atât de simplu și de frumos, Beatrice Ghiciov și-a invitat prietenii virtuali să intre pe pagina „Hai la Barcani”-  site web local/de călătorii, și i-a îndemnat, totodată, să nu se mai oprească „doar pe Valea Prahovei”, în călătoriile lor.

„Vă invit să intrați pe Hai la Barcani să vedeți și mai multe lucruri faine din locul ăsta care se dezvoltă foarte frumos și cu care primarul Nicu Pastor are planuri mari. După ziua asta am ajuns la concluzia că e cazul să nu ne mai oprim doar pe Valea Prahovei, sunt locuri superbe de descoperit în frumusețea asta de țară.”- a mai scris   prezentatoarea emisiunii  Matinalii Digi FM.

La rândul lui, primarul comunei Barcani, Nicolae Pastor, care este și administrator al paginii „Hai la Barcani”, a scris pe pagina se socializare despre vizita „Matinalilor Digi FM” și totodată i-a îndemnat pe localnici  să-și dezvolte afaceri în domeniul turismului, pentru că merită.

„Cu ajutorul prietenilor de la Visit Covasna am reușit să ne bucurăm de prezența echipei Digi FM. Oameni modești și frumoși, iar pe această cale le mulțumim din suflet pentru modul în care au prezentat Comuna Barcani!

Țin să mai mulțumesc pentru ospitalitate familiei Hermenean Tiberiu dar si familiei Elena Oprea!

Avem o comună mult prea frumoasă încât să nu o promovăm. Tocmai de aceea încerc mereu să vă încurajez în a dezvolta mici afaceri în domeniul turismului/agroturismului, sau chiar a punctelor gastronomice!

Noi suntem aici pentru a vă oferi cu drag sprijin!”

„Și anul acesta, Matinalii Digi FM și Visit Covasna au bifat o săptămână plină de aventuri și experiențe memorabile! Mulțumim echipei Digi FM că a avut curajul să se lase pe mâna noastră ca să le organizăm viața pentru câteva zile! Mulțumiri și partenerilor noștri în acest proiect: Balvanyos Resort, Bikkla, Szent Anna tó – Lacul Sfânta Ana, Malomkert, Nagy György, Castle Hotel Daniel, Csiszárfürdő, Observator de ursi, Sepsi OSK, Ferma Oprea, Herghelia Hermenean, Hai la Barcani și comunității din Întorsura Buzăului!  E MAI, e mai mult Covasna!”- se arată pe https://www.facebook.com/visit.covasna/

Pornind de impresiile puse în pagină de Beatrice Ghiciov, despre experiența minunată trăită la Barcani și Întorsura Buzăului, nutresc speranța că reprezentanții Asociației de promovare a turismului în județul Covasna îi vor duce în toate zonele cu potențial turistic pe infuencerii invitați în cadrul infotripurilor de promovare a frumuseților județului nostru, cu fiecare ocazie când aceștia ne sunt oaspeți.

Maria Crețu-Graur

 Sursa Foto: https://www.facebook.com/beatriceghiciov

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail