Sâmbătă seara, de 8 Martie, în jur de 300 de persoane- doamne și domnișoare- împreună cu partenerii acestora, au dat curs invitației adresată de Costel Constantin, organizatorul celei de a doua ediții a „Petrecerii românești” ce a avut loc la restaurantul Santana din Sfântu Gheorghe, și au venit să petreacă o seară minunată, de Ziua Femeii.
Iar seara și cheful au început destul de repede cu invitata specială din acest an, doamna Sofia Vicoveana, ce-a fost întâmpinată cu multă căldură și aplauze de cei prezenți cărora nu le-a trebuit prea mult timp până s-au prins în horă și au dansat pe muzica iubitei interprete din Bucovina.
După 30 de ani, la Sfântu Gheorghe
Revenind în orașul nostru după mai bine de 30 de ani, doamna Sofia Vicoveanca ne-a mărturisit că a găsit aici, în județul Covasna, un public superb, dornic să petreacă. „M-am simțit foarte bine și am văzut că foarte mulți știau cântecele mele, iar la câteva dintre acestea au și cântat. Simt că, în Sfântu Gheorghe, sunt multe persoane din zona Moldovei- au venit și am făcut poze și mi-au spus: sunt de la Bacău, din Focșani, din Gura Humorului. (…) Am fost și la Catedrală, și vă felicit pentru Catedrala Ortodoxă care este superbă, aveți un oraș frumos.(…) Să vă dea Dumnezeu sănătate, liniște, pâine caldă și dulce pe masă, să vă meargă din plin! Dacă până în acest an nu vi s-a împlinit ceva, anul acesta să fie cu noroc și bucurii. Să vă dea Domnul pace! Ce-mi doresc mie, să aveți D-voastră! ” a transmis doamna Sofia Vicoveanca, prin intermediul ziarului nostru, locuitorilor din Sfântu Gheorghe.
O seară minunată
Organizatorii „Petrecerii românești” de 8 Martie, la care au petrecut împreună români alături de prietenii lor maghiari, au reușit să-i țină „în priză” pe toți cei prezenți cu ajutorul formației „Fraţii Păun” din judeţul Neamţ”, care au interpretat cu aceeași plăcere hore și sârbe moldovenești, învârtite ardelenești, muzică oltenească dar și ceardașul și alte dansuri ungurești, pe care s-a dansat până aproape de zorii zilei de duminică. Surpriza serii a constituit-o programul artistic prezentat de o trupă de balet din Brașov dar și muzica tinerei, dar deja binecunoscutei interprete de muzică ușoară, Alexandra Ușurelu.
După o petrecere atât de reușită, mulți dintre cei ce și-au făcut un obicei plăcut din a lua parte la aceste întâlniri, au căzut de acord că ar fi bine să avem parte de mai multe astfel de baluri, nu doar de 1 Decembrie, 24 Ianuarie și de Ziua Femeii.
Maria Graur