La Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos va fi organizată sâmbătă, 9 septembrie a.c., între orele 10.00-15.00, Ziua porților deschise ce are drept scop darea spre adopție a unor „prieteni blănoși”.

Într-un comunicat de presă transmis către Mesagerul de Covasna, de  Biroul de presă al TEGA SA, se menționează că  „capacitatea adăpostului este cu mult depăşită, iar adopţiile ar putea reduce aglomerarea”.

Potrivit sursei citate, în urmă cu câteva săptămâni a avut loc o zi a porților deschise la inițiativa Asociației AMY, însă rezultatul a fost departe de cel așteptat, fiind adoptaţi doar 2 căței.

Experiența noastră este că prezența sectorului civil ajută la adopții. Faptul că nu a fost cazul de data aceasta nu este o veste bună, deoarece adăpostul funcționează peste capacitatea sa. La TEGA, credem că trebuie să amânăm cât mai mult posibil eutanasierea, aceasta chiar ar trebui să fie o ultimă soluție, dar în același timp ni s-a cerut să eliberăm spațiu în primăvară. Nu este bine dacă adăpostul este supraaglomerat, nu este suficient loc pentru câini așa cum este. Din păcate, adăpostul nu este un hotel pentru câini, nu poate oferi spațiu pentru toţi câinii. Nu vrem să eutanasiem câinii și încă mai sperăm că există stăpâni pentru 23 de câini. De aceea, organizăm o nouă campanie de adopţii pe 9 septembrie”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

„Este important de precizat că toți câinii din adăpost sunt câini salvați: fie sunt prinși de pe străzi, fie inimile oamenilor din Sfântu Gheorghe au fost frânte de animalele care umblă pe străzi. Săptămâna trecută, de exemplu, a fost adus la adăpost un husky de rasă, dar putem găsi aici câini de toate dimensiunile. Câinii de rasă pură sunt rareori aduși la adăpost, dar vestea bună este că metișii nu sunt purtători ai bolilor și sensibilităților raselor și de obicei rămân mult timp alături de stăpânii lor.

Câinii propuși pentru adopție la adăpost pot fi „încercați” la ziua porților deschise – îi puteți scoate la plimbare și puteți vedea cum reacționează în preajma altor animale de companie, cum ar fi pisica adăpostului. Adopțiile nu sunt imediate, şi există două motive pentru acest lucru: în primul rând, au fost cazuri când oamenii au returnat câinele adoptat, iar în al doilea rând, câinii adoptați sunt toți vaccinați, cu cip și castrați, iar castrarea, în special pentru cățele, necesită o perioadă mai lungă de recuperare”, se mai arată în comunicat.

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail