Peste 650 de persoane au anunțat participarea la acțiunea de strângere de fonduri „Pedalează pentru un scop bun”, organizată, sâmbătă, 27 mai, la Târgu Secuiesc, de către Fundația Comunitară Covasna.

Acțiunea urmărește printre altele, atragerea de fonduri, prin ciclism, pentru implementarea unor proiecte şi inițiative comunitare, și implicarea membrilor comunității în susținerea acestora. La ediția actuală, au confirmat prezența aproximativ 650 de persoane,  însă organizatorii realizează și înscrieri la fața locului, astfel că se așteaptă ca numărul participanților să crească.

„Așteptăm circa 700 de persoane, la acțiunea de sâmbătă. Sponsorii principali ai acestui eveniment sunt <<Zarah Moden>> și <<New Fashion>> (fabrici de confecții – n.r.), din localitate, respectiv, derulăm acest program în colaborare cu Primăria orașului Târgu Secuiesc. Majoritatea celor înscriși – în jur de 650 de persoane – sunt din fabricile de confecții de la Târgu Secuiesc, mai participă și din partea <<Secuiana>>, a firmelor locale sau a organizațiilor civile. Așteptăm să fie și înscrieri individuale, la fața locului, de aceea preconizăm că numărul participanților va ajunge la circa 700. Sperăm ca și vremea să fie de partea noastră, ca să nu trebuiască să amânăm acțiunea și să avem un eveniment de succes, sâmbătă! În urmă cu doi ani, când am organizat pentru prima oară campania<< Pedalează pentru un scop bun>>, la Târgu Secuiesc, au fost tot cam atât de multe persoane înscrise, iar acest lucru se datorează faptului că este o comunitate mică, unită,  că oamenii se cunosc între ei și se mobilizează când este vorba despre o cauză bună pentru comunitate, pe de-o parte, și pe de altă parte, faptul că partenerii principali –fabricile de confecții amintite – mobilizează și oamenii din interiorul lor.”- a declarat, ieri, pentru „Mesagerul de Covasna”, directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Potrivit acesteia, pentru ediţia ce va avea loc sâmbătă la Târgu Secuiesc, Fundația Comunitară Covasna și-a propus să colecteze 14.000 de lei, sumă ce va fi folosită pentru achizționarea a minim patru suporturi pentru biciclete, care vor fi amplasate pe raza orașului Târgu Secuiesc, precum și pentru realizarea unui loc de joacă pentru copii cu nevoi speciale.

Acțiunea va debuta la stadionul din localitate. Traseul propus de organizatori are o lungime de aproximativ 4- 4,5 kilometri, iar fiecare etapă sau tură făcută cu bicicleta va fi autentificată la punctele de control şi recompensată cu bani de către susținători și sponsori.

„Așteptăm suporterii, localnicii și pe toți cei care doresc să susțină scopul pe care l-am formulat, să vină și să îi sprijine pe cei care și-au anunțat intenția de a pedala în cadrul acțiunii noastre. Totodată, pe cei care doresc să vină și să pedaleze, îi așteptăm la fața locului – la stadionul din Târgu Secuiesc, întrucât nu mai facem înscrieri online. Între orele 9.00 – 10.00, vor începe înregistrările participanților. De la stadionul din oraș vor porni bicicliștii și tot acolo va fi și punctul de bază al acțiunii – acolo se fac nu doar înregistrările, ci și sponsorizările (…).”- a spus directorul Bereczki Kinga.

Se așteaptă propuneri pentru ediția de la Sfântu Gheorghe

 

Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun” a fost iniţiată la Sfântu Gheorghe, în anul 2011, de Fundaţia Comunitară Covasna, iar în septembrie, va fi organizată și aici, din nou. Organizatorii așteaptă propuneri cu privire la utilizarea sumelor ce vor fi strânse în cadrul acelei acțiuni.

„În luna septembrie vom organiza ediția de la Sfântu Gheorghe a acțiunii <<Pedalează pentru un scop bun >>(…). Pe această cale,  dorim să atragem atenția localnicilor, că deja strângem  idei și propuneri pentru scopul acțiunii din septembrie, de la Sfântu  Gheorghe. În acest sens, la cafeneaua <<Tein>>, din oraș, am amplasat cutii în care se pot pune bilețele cu idei și sugestii. Orice propunere, venită sub orice formă, este binevenită! Cei care doresc, pot să ne trimită idei și prin email la adresa Fundației ([email protected] – n.r.).” – a spus directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

***

Fundația Comunitară Covasnaa fost înființată la inițiativa unor întreprinzători locali și reprezentanți ai unor organizații civile, din fonduri private, în scopul de a dezvolta comunitatea locală. Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun”, programul de finanțare „Nu numai un loc pe hartă” sunt câteva dintre activitățile derulate de către Fundație.

 

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail