După ce în cursul săptămânii trecute inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna au depistat „o făbricuţă” de lapte care funcţiona, fără autorizaţie, într-o gospodărie din localiatea Belin, aceştia au dat şi de urma unui atelier clandestin de prelucrare a produselor din carne, în curtea lui Gheorghe Hosu, din comuna Sita Buzăului.

Aici, inspectorii DSVSA au depistat un atelier clandestin de prelucrare a cărnii, unde, la data controlului erau depozitate 112 kg salam, 64 kg cârnaţi, 35 kg pastramă porc, 10 kg muşchiuleţ, 27 kg pastramă oaie, 60 kg carne de vită şi 225 kg carcase de porc.

La solicitarea inspectorilor DSVSA, Gheorghe Hosu nu a putut prezenta nici un document de înregistrare sau autorizare pentru activităţile desfăşurate şi nici un act de provenienţă a produselor din carne sau  a materiei prime folosite.

Conform declaraţiei sale, marfa era comercializată, în mare parte, în alte judeţe. Deşi la Târgul Meşterilor populari din Bacău, la care a luat parte, i s-a atras atenţia asupra faptului că nu are voie să comercializeze produse alimentare fără autorizaţie, pe producătorul covăsnean „nu l-a răbdat inima” să vină acasă cu bunătate de salam, cârnaţi, muşchiuleţ şi pastramă, şi s-a dus în judeţul Iaşi, unde şi-a vândut  marfa, fără să-l întrebe cineva „de sănătate”.

Pentru încălcarea legii, produ­cătorul clandestin a fost amendat contravenţional, de către  inspectorii DSVSA, cu suma de 1.200 lei.

Cele 533 kg produse din carne, în valoare de aproximativ 10.000 lei, au fost confiscate şi incinerate pe cheltuială proprie.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail