La CENTRUL  DE CULTURA ARCUȘ (str. Oltului nr. 6, Sf. Gheorghe) are loc joi,  15 ocombrie 2020, începând cu ora 18.00, lansarea volumul de poezie și proză autobbiografică O, MAMĂ, DULCE MAMĂ de MARIA GĂITAN MOZES și a AUDIOBOOK-ului înregistrat la RADIO MOLDOVA, un florilegiu de poeme dedicate mamei interpretate cu duioșie de realizatoarea Alina Chiriac Ivașcu.

Prezintă Alina Chiriac Ivașcu (RADIO MOLDOVA), Serena Adler (RADIO SHALOM ROMÂNIA)  și  Irina Airinei, președintele Asociației interetnice ANIMA FORI, redactor șef Afnews.ro

Accesul la spectacol va fi stabilit în limita locurilor disponibile și având în vedere obligativitatea respectării distanțării sociale impusă de măsurile de protecție împotriva virusului SARS-COV2 (COVID-19).

Maria Găitan Mozes • Născută la 15 iunie 1928 în satul Vărzăreştii Noi – Basarabia. Studii de pregătire pedagogică la Chişinău şi Bucureşti. Profesia: educatoare în învăţământul preşcolar. Absolventă a Şcolii de literatură „Mihai Eminescu”.

Publică proză şi poezie în diferite ziare şi reviste şi în mod deosebit în cele destinate copiilor. Pentru preşcolari a publicat la editura Ion Creangă cartea „Jocuri, jucării, copii…”, realizând şi scenarii la „Animafilm”. Prezentă în antologiile speciale pentru preşcolari cu un număr apreciabil de poezii, unele prevăzute şi recomandate în metodica învăţământului preşcolar, în 1977 se stabileşte cu familia în Israel.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail