Un producător de lactate din județul Covasna intenționează să lanseze pe piață, anul acesta, o băutură energizantă pe bază de zer, ce va fi adresată în special sportivilor și persoanelor care depun efort fizic.

Produsul este dezvoltat de firma de lactate „Meotis” din Ilieni, în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare (ICECHIM) din Bucureşti: ”De obicei când spun <<zer>> , oamenii se gândesc la un subprodus al producției de lactate, care de regulă e folosit în zootehnie, la creșterea animalelor. În Vest deja există folosirea zerului și pentru alte produse și de aici ne-a venit ideea, să valorificăm zerul pentru consum uman. Împreună cu Institutul Național de Cercetare (ICECHIM), am dezvoltat acest produs care este sută la sută natural. Este vorba despre o băutură revigorantă, ce poate fi consumată de toți cei interesați, dar este adresată în primul rând sportivilor, pentru că zerul conține foarte multe minerale și (…) prin această băutură, organismul primește înapoi acele minerale care se pierd prin efortul fizic”, a explicat managerul firmei, Bako Zoltan. Acesta a mai spus că băutura energizantă pe bază de zer va fi lansată, în principal, pe piața din România: „Așa ceva nu mai există pe piața românească. În Elveția, în Suedia, știm că există acest produs. Anul acesta sper că vom reuși să –l scoatem pe piață (…).”,  a mai spus Bako Zoltan.

Un altfel de desert…

Firma „Meotis” din Ilieni produce și un desert, unic pe piața românească, a mai spus Bako Zoltan: „Este vorba despre un mousse. Produsul arată ca o prăjitură, se menține în stare congelată și înainte de a se consuma, se încălzește (…). Suntem singurii producători, iar vânzările le avem numai în zonă și mai ales în  restaurante”, a spus Bako Zoltan.

. .  

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail