Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a scăzut semnificativ în ultimii ani, ajungând de la 122 în anul 2005 la 24 în 2018.

Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Covasna, Vass Maria, a declarat miercuri pentru AGERPRES că la acest lucru au contribuit semnificativ proiectele derulate în parteneriat cu Fundaţia Sera România, ce au vizat prevenirea sarcinilor nedorite şi reintegrarea copiilor în familiile naturale.

„Eu consider că foarte mult au contribuit (…) cele două proiecte care se află în derulare, realizate împreună cu Fundaţia Sera România. Unul dintre aceste proiecte îl derulăm deja din 2009, cu privire la prevenirea sarcinilor nedorite, iar al doilea proiect, de anul trecut, deci din 2018, ce vizează prevenirea instituţionalizării şi acordarea de sprijin pentru reintegrarea copiilor în familiile lor naturale”, a declarat Vass Maria.

Potrivit acesteia, anul trecut în judeţul Covasna au fost abandonaţi în spitale 24 de copii, dintre care doi în mod repetat iar dintre aceştia 10 au fost reintegraţi în familii şi 14 au fost plasaţi la asistenţi maternali.

Vass Maria a evidenţiat că în anul 2005 s-au înregistrat 122 de copii abandonaţi în spitalele din judeţ, în 2006 au fost 71, în 2016 – 41, iar în 2017 – 33.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail