Numărul cererilor pentru ajutorul de încălzire înregistrate la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Sfântu Gheorghe este de aproape patru ori mai mare faţă de anul trecut.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, până acum aproape 1.200 de persoane au depus cereri, faţă de 345 câte au solicitat acest ajutor iarna trecută.

„E un număr foarte mare de cereri fiindcă limita de venit sub care se poate solicita acest ajutor s-a mărit considerabil”, a declarat viceprimarul municipiului, Toth Birtan Csaba.

Familiile care solicită ajutor de încălzire trebuie să aibă un venit mediu net lunar de maximum 1.386 lei de persoană, iar persoanele singure de maximum 2.053 lei.

Ajutorul de încălzire poate fi acordat pentru o perioadă de maxim 5 luni, cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 martie.

Pentru a beneficia de ajutor întreaga perioadă cererile trebuie depuse până la data de 22 noiembrie inclusiv la punctul de lucru al Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) de pe strada Banki Donat nr. 27 (fostul sediu al Gospodăriei Comunale din Sfântu Gheorghe), pentru cele depuse ulterior plăţile făcându-se pentru lunile rămase până în 31 martie.

Autorităţile au precizat că solicitanţii trebuie să anexeze la dosar şi o adeverinţă privind terenurile agricole, care nu se mai eliberează de Primărie, ci de Compartimentul de Registru Agricol.

„Pentru a reduce birocraţia şi pentru a preveni răspândirea epidemiei, locuitorii sunt informaţi că nu vor mai trebui să vină la sediul Primăriei pentru a solicita această adeverinţă, ci pot completa formularul de cerere la biroul DAS din strada Banki Donat, iar personalul Registrului Agricol va trimite adeverinţa necesară la DAS”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail