Nouă restaurante din municipiul Sfântu Gheorghe şi-au anunţat participarea la „Joia gurmanzilor”, un eveniment gastronomic ce are loc în fiecare an în preajma intrării în Postul Paştelui.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta „Joia gurmanzilor” va avea loc pe 7 martie, iar restaurantele înscrise în program vor oferi fie reduceri de 50% la mâncăruri, fie bufete suedeze, în acest ultim caz clienţii putând mânca atât „cât îi ţine burta” în schimbul sumei de 32 de lei.

„Există un parteneriat de mai mulţi ani între Asociaţia Unităţilor de Alimentaţie Publică şi Hoteliere (SVESZ) din Sfântu Gheorghe şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Covasna pentru organizarea acestui eveniment. Anul acesta s-au înscris nouă restaurante din Sfântu Gheorghe în acest program (…) şi este o bună ocazie atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru turiştii care ne vizitează să descopere sau să redescopere oferta restaurantelor din Sfântu Gheorghe”, a declarat Gruman Robert.

Preşedintele Asociaţiei SVESZ, Kovacs Istvan, a precizat că „Joia gurmanzilor” reia o tradiţie legată de postul Paştelui catolic, când oamenii mâncau pe săturate înainte de Lăsata secului, şi reprezintă un bun prilej pentru cei care lucrează în domeniu de a-şi face cunoscută oferta gastronomică.

„Am sesizat, din experienţa noastră de până acum, că lumea a fost mulţumită, oamenii au ieşit în oraş cu familia, cu prietenii, cu colegii (…). Nu se poate spune că este profit pentru restaurante, de fapt în Joia gurmanzilor se lucrează fără profit, dar este o mişcare şi e important că musafirii care nu sunt obişnuiţi să vină în fiecare zi la restaurant pot să descopere ofertele noastre”, a spus Kovacs Istvan.

Organizatorii au menţionat că ar dori ca anul viitor să extindă  „Joia gurmanzilor” la nivel judeţean, iar tot mai multe restaurante să participe la acest program.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail