Buna dispoziţie a publicului de la Târgu Secuiesc, de la sfârșitul săptămânii trecute, a fost  dovedită nu doar de cele peste 500 de mingi desenate,  canicula din aceste zile atrăgând foarte mulţi dintre vizitatori şi în fântâna arteziană din piaţa din centrul oraşului, pentru a se fotografia în rama capitalei culturale, şi cu sigla Târgului de Toamnă.

În cortul echipei  Sfântu Gheorghe – Capitală Europeană a Culturii 2021, amplasat  lângă lumea copiilor, organizatorii abia au avut timp să pregătească necesarul pentru cei interesaţi: mai multe sute de copii şi tineri care şi-au desenat propriile idei pe mingile colorate, în zilele de 29 şi 30 august. S-a putut vedea că, pentru marea majoritate a copiilor, lucrul manual, desenul şi pictura sunt activităţile preferate. Unii copii  au scris pe minge că doresc să devină pictori, iar un băieţel, a cărui materie preferată este limba română, s-a bucurat de faptul că poate să deseneze liber şi cât timp doreşte, toate ideile pe care le are. În timpul discuţiilor libere s-a constatat  că, în rândul părinţilor şi a tinerilor, foarte mulţi au auzit deja de iniţiativa  i2021, partenerii căreia sunt, pe lângă Sfântu Gheorghe, şi Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni. Până duminică seara, în târg se puteau vedea din ce în ce mai multe insigne cu inscripţia „E pe bune”.

Întâlnirea de la Târgu Secuiesc a fost ultimul eveniment al verii din cadrul campaniei „Lansăm mingea”. Însumând experienţele, organizatorii au spus că, de-a lungul verii, rama foto mobilă s-a bucurat de o mare popularitate, cu ajutorul acesteia realizându-se mai multe mii de fotografii.  În timpul jocului de desen pe mingi, doritorii şi-au arătat identitatea în moduri foarte creative, fiind desenate şi pictate peste 1.500 de mingi, iar dintre creaţii, 750 au rămas la organizatori. Conform spuselor membrilor echipei, forţa întâlnirilor personale a ajutat la promovarea proiectului, iar ideile, gândurile şi criticile pozitive s-au dezlănţuit cel mai bine pe parcursul taberelor de vară şi a universităţilor deschise.  E o mare bucurie că toate acestea au fost posibile.

Fotografiile  pot fi văzute pe site-ul http://www.i2021.ro/ . . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail