Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe organizează astăzi, între orele 18.00-22.00, evenimentul denumit „Noaptea Cercetătorilor”.

Acest eveniment a fost creat cu scopul de a atrage noua generaţie către activitatea de cercetare, de a încuraja o carieră în acest domeniu şi de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor.

,,Noaptea Cercetătorilor” este un proiect pan-european ce a debutat  în anul 2005, iar de atunci are loc  în fiecare an, în a treia vineri a lunii septembrie.

Elevii din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, sub coordonarea d-nei director adjunct Rădiţa Palela, au pregătit un program complex care include concursuri de cultură generală, prezentarea de proiecte ştiinţifice şi realizarea de experimente. Totodată, în cadrul acestui eveniment vor avea loc discuţii pe diverse teme legate de  ştiinţă, iar prezentarea muncii de cercetare din domeniul criminalisticii va fi una dintre atracţiile serii. Cei  interesaţi  vor putea participa activ la adevărate reconstituiri.

,,Aşteptăm la acest eveniment publicul larg, indiferent de vârstă sau cunoştinţele ştiinţifice. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti, la sceptici, şi oferă o mare varietate de activităţi ştiinţifice, educative şi culturale. Participanţii vor avea ocazia să exploreze locuri noi, să ia parte la experimente ştiinţifice, să schimbe idei cu cercetători din diferite domenii şi, nu în ultimul rând, vor avea o alternativă inedită pentru petrecerea unei frumoase seri de vineri”, a declarat prof. Rădiţa Palela.

La nivel local “Noaptea Cercetătorilor” este organizată de Centrul de Informare ,,Europe Direct ” din Sfântu Gheorghe, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Inspectoratul  Şcolar Judeţean Covasna.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail