Consiliul Judeţean Constanţa, a găzduit și anul acesta, timp de şapte zile, 182 elevi și 18 profesori însoțitori – elevi ai Şcolii generale cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu”, Liceului teoretic „Mircea Eliade” şi Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu”  din Întorsura Buzăului, selectați ca fiind elevii cu rezulate deosebite, cazuri sociale sau orfani, parte dintre ei mergând pentru prima dată la mare.

Tabăra Năvodari a oferit evenimente pe care le povestim cu maxim entuziasm. Excursie în Constanţa la Delfinariu, Muzeul de istorie națională și arheologie, Acvariu, Minirezervația naturală, concursuri pe plajă – fotbal, handbal, tenis cu piciorul, trasul la frânghie, atletism, concursuri de cultură generală, unde am fost deseori pe primele locuri. Programele culturale, spectacole şi discoteca, îmbinate cu baia în mare şi plaja de fiecare zi a schimbat câte puţin culoarea pielii și a adus bucurie în suflet. Fiecare grup, în funcţie de vârstă, încheia ziua fie pe una din terasele taberei, fie undeva retraşi cu chitările fredonând melodii care opreau trecătorii câteva minute pentru a intona în ritm cu ei cântecul.

Meniul bogat, distracţia la maxim, soarele, baia, plaja, ne-au adus acasă mai obosiţi şi cu dorinţa de a recupera orele de somn pierdute. Să fim cinstiţi, am fi dispuşi să mai petrecem pentru că, vorba românului, ce e frumos se termină repede.

Nu închei înainte de a mulţumi celor care au creat amintiri ce nu se vor pierde repede, celor care s-au îngrijit ca nouă să ne fie bine și anume domnului Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, domnului Horia Grama, deputat PSD de Covasna, doamnei Mona Calciu, profesor Coordonator tabără Năvodari și nu în ultimul rând domnului Leca Băncilă, primarul Orașului Întorsura Buzăului, care în anul 2008 a încheiat acest parteneriat cu Consiliul Județean Constanța.

Prof. Georgeta Coman

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail