Fundația Vodafone a lansat în data de 12 noiembrie programul „Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care folosește tehnologiile mobile pentru a îmbunătăți viața persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sănătate.
Cu o investiție de 500.000 de Euro din partea Fundației Vodafone și beneficiind de accesul la rețeaua și serviciile Vodafone, “Mobile for Good” debutează cu programe speciale care vin în sprijinul a 3 categorii de beneficiari: bătrânii care au nevoie de îngrijire la domiciliu, persoanele bolnave de diabet și sportivii cu dizabilități intelectuale. Cele trei proiecte pilot sunt derulate în parteneriat cu Organizația Caritas Alba Iulia, Asociația React și Fundația Special Olympics, timp de un an de zile.
„Tehnologia ne poate ajuta să ne monitorizăm starea de sănătate, oriunde și oricând. Astfel, sunt dezvoltate trei proiecte pilot pentru 750 de beneficiari, care vor folosi echipamente și servicii de comunicații dedicate și vor avea acces gratuit la aplicații pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sănătății”, a spus Florina Tănase, Senior Director Regulatory, Legal and corporate Affairs.
Proiectul pilot, realizat în parteneriat cu Organizația Caritas Alba Iulia, are ca beneficiari 150 de persoane vârstnice care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Aceștia au vârste cuprinse între 60 și 90 de ani și sunt din județele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara și Mureș. Prin programul „Mobile for Good”, Fundația Vodafone oferă beneficiarilor 150 de telefoane Vodafone 155, cu buton de panică, ce poate fi utilizat în situații de urgență. De asemenea, Fundația Vodafone pune la dispoziția asistenților Caritas, 150 de telefoane Vodafone Smart II, prin intermediul cărora sunt înștiințați atunci când beneficiarii îi alertează. Valoarea finanțării este 20.000 Euro.
„Pe parcursul anilor ne-am întâlnit de foarte multe ori cazuri, când persoanele în vârstă nu necesitau neapărat servicii de îngrijire la domiciliu, ci mai degrabă au avut nevoie de o persoană de contact de încredere la care ar fi putut apela în caz de urgență. Acest serviciu, lansat cu finanțarea Fundației Vodafone, vine ca răspuns la această nevoie. Sperăm că în viitor vom putea lărgi numărul beneficiarilor și să completăm și cu alte servicii acest proiect pentru îmbunătățirea vieții persoanele în vârstă”, a spus György Péter, directorul Departamentului Socio-Medical al Organizației Caritas Alba Iulia.
Beneficiarii programului „Mobile for Good” sunt și Asociația React și Fundația Special Olympics. Proiect Asociației React se adresează unui număr de 500 de persoane care suferă de diabet. Fundația Vodafone pune la dispoziția beneficiarilor, gratuit, kit-ul „Controlin” cu ajutorul căruia, diabeticii își vor putea monitoriza zilnic glicemia. Iar proiectul dezvoltat pentru sportivii cu dizabilități intelectuale are ca scop îmbunătățirea stării de sănătate și a condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu scopul de a le crește performanțele sportive și a integrării lor sociale.
Informații suplimentare: 0724-327.941, [email protected] (György Péter).