România nu reușește să găsească soluții pentru tranziția la energia verde, deși Comisia Europeană a cerut acest lucru, în mod repetat. Până în 2032, țara noastră ar trebui să renunțe complet la energia produsă de cărbuni, din cauza poluării, însă, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, vrea să se prelungească perioada în care se vor va închide minele de cărbune din România.

„În aceste zile, cărbunele ne-a fost din nou de mare ajutor și trebuie să o spunem răspicat. Pentru securitatea energetică a românilor, vom face tot ceea este posibil pentru a prelungi termenele pentru funcționarea termocentralelor pe cărbune și continuarea exploatărilor miniere.

Am început deja acest demers la Bruxelles încă de anul trecut, cu onestitate și responsabilitate, și îl vom continua, cu toate argumentele pe masă. Securitatea energetică a României nu este negociabilă. Este prioritate zero. Prin noi înșine înseamnă să valorificăm potențialul energetic al României pentru români”, a transmis ministrul Sebastian Burduja, pe Facebook.

Minele de cărbuni ar putea stopa importurile de energie

Ministrul Energiei spune că minele de cărbuni ar pune capăt importurilor de energie și în cifre ar însemna costuri mai mici pentru consumatori.Potrivit economica.net, România a fost importator net de energie electrică în 2022, iar deficitul s-a ridicat la 640 de milioane de euro, pentru doar primele 11 luni. Bulgaria a fost principala rețea din care am importat, iar Ungaria principala rețea în care am exportat.

https://ziare.com/

Explicație foto: Sebastian Burduja (centru), într-o mină de cărbuni FOTO Facebook/Sebastian Burduja

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail