În timpul scurt care a trecut de la lansarea acțiunii de adunare de fonduri necesare internării lui Mihai Corbu într-o clinică din Elveția, familia tânărului a reuşit să adune mare parte din bani, ar mai fi nevoie de circa 10.000 de euro din cei aproape 30.000 cât ar costa operația și cheltuielile suplimentare legate de transport și cazare.
Și el și părinții adresează mulțumiri, și pe această cale, tuturor celor care i-au ajutat, au donat sau s-au implicat în campania de strângere de fonduri.
„Mulțumim tuturor! Reacţia a fost incredibilă, au fost foarte mulţi cunoscuţi, dar şi oameni necunoscuţi care au donat bani pentru Mihai. Este o minune, Dumnezeu a lucrat prin oameni şi vreau să cred că va fi de folos şi Mihai se va face bine”, a declarat mama tânărului, Lucica Corbu.
Aceasta a mai spus că au fost oameni care au donat sume mari, dar şi oameni care au donat atât cât au putut, iar tuturor acestora le este recunoscătoare.
„Au fost oameni care au donat 1000 de lei, dar chiar şi 5 lei au pus în cont. Ne-au impresionat foarte mult pentru că au dat dovadă de solidaritate. Le mulțumim tuturor, membrilor comunităţii locale din Sfântu Gheorghe, domnului subprefect Cosmin Boricean, prietenilor, cunoscuţilor şi necunoscuţilor din judeţ şi din ţară care sunt alături de noi“, a mai spus aceasta.
Printre altele, a amintit implicarea clubului de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în campania de stângere de fonduri, precum şi a preotului din Vâlcele, dar şi a primarului, preotului şi rudelor din Hărman, localitatea natală a tatălui lui Mihai, Ioan Corbu, consilier în cadrul Prefecturii Covasna. Nu în ultimul rând, a amintit sprijinul oferit de foştii ei colegi de la Liceul „Mihai Viteazul” din Suceava şi de la Facultatea de Industrie Alimentară din Galaţi.
În momentul de faţă, Mihai nu e prea bine, este internat în spital şi este sub perfuzie.
„Este la neurologie, a făcut edem cerebral în urmă cu câteva zile şi am fost nevoiţi să îl internăm în spital (…) E sub perfuzii, iar medicii au spus că încearcă să îl redreseze pentru a putea rezista la drum. Deci, operaţia trebuie făcută cât mai repede, pentru ca starea lui să nu se înrăutăţească mai mult”, a mai spus aceasta.
Cei care doresc pot face donaţii în continuare în conturile
EUR Cont curent-donații RO69BTRLEURCRT00H4546501
RON Cont curent-donații RO57BTRLRONCRT00H4546502
***
Tânărul în vârstă de 30 de ani, de profesie inginer geodez, a suferit în anul 2017 o intervenție chirurgicală pentru extirparea unei tumori maligne pe creier – glioblastom (cancer cerebral)– la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, urmată de radioterapie și chimioterapie, conform protocoalelor medicale aferente tratamentului acestei afecțiuni.
Rezultatele tratamentului au fost satisfăcătoare, tânărul Mihai Lucian reușind să se recupereze în mare parte, astfel încât la un an de la intervenția chirurgicală a putut să reînceapă activitatea profesională în domeniul in care s-a specializat. Numai că, la data de 29 decembrie 2019 – la 30 de luni de la intervenție – în urma unei crize comițiale și a investigațiilor imagistice RMN cranio-cerebral, s-a constatat faptul că tumora a recidivat. De altfel, acest gen de tumoare este cunoscută în lumea medicală de specialitate, ca fiind una din cele mai agresive tumori.
Față de această situație, în urma unui consult de specialitate la Spitalul Bagdasar Arseni, la care a fost inițial operat, medicii specialiști au considerat că datorită poziționării tumorii – lângă centrul vorbirii, intervenția chirurgicală nu este recomandată, există un mare risc de afectare a centrului vorbirii și alterarea gravă a calității vieții după intervenție, recomandându-i-se terapii alternative.
Deoarece aceste terapii – non invazive – sunt în stadiul incipient în țara noastră în câteva clinici, medicii specialiști au recomandat tratamentul într-o clinică din străinătate cu experiență mai îndelungată, fiindu-ne recomandată Clinica Paracelsus din Elveția, coordonată de domnul dr. Thomas Rau. Urmare acestei recomandări s-a luat legătura cu clinica Paracelsus, iar specialiștii de acolo au asigurat că efectuează cu succes tratamente biologice – non invazive pentru astfel de boli, durata tratamentului fiind inițial de 2 săptămâni în clinică, urmate de tratament la domiciliu și controale periodice, odată sau de 2 ori pe an, funcție de evoluția stării de sănătate a pacientului.
Costul acestor terapii a fost evaluat de clinica menționată între 20.000 și 24.000 de franci elvețieni, în care nu sunt incluse cheltuielile cu deplasarea, cazarea, masa și medicamentele necesare tratamentului ulterior. Aceste sume depășesc posibilitățile financiare ale familiei, având în vedere și faptul că susținerea sănătății în perioada postoperatorie – timp de peste 30 de luni – cu suplimente onco-suport a fost costisitoare, în raport cu veniturile familiei.
M.D.C.