Începând de astăzi, 7 aprilie, în piața agroalimentară din Sfântu Gheorghe va fi disponibilă și carnea de miel, în condiții de siguranță specială, potrivit reprezentanților societății TEGA S.A., care administrează piața centrală.
Directorul DSVSA Covasna, dr. Siko Barbasi Csaba, a declarat pentru Mesagerul de Covasna, la sfârșitul săptămânii trecute, că cei care vor vinde mieii vor trebui să respecte cu strictețe anumite măsuri de igienă.
„De exemplu, personalul care va vinde miei în piețe va trebui să poarte obligatoriu mască, halat şi mănuşi de protecţie; să se spele şi dezinfecteze pe mâini înainte de a începe munca, și ori de câte ori va fi nevoie; vor trebui amplasate la intrarea şi ieşirea de la standurile cu carcasele de miei, a tăvilor impregnate cu substanţe dezinfectante pentru încălţăminte, precum şi a soluţiilor de dezinfecţie a mâinilor cumpărătorilor; echipamentele şi ustensilele vor trebui curăţate şi dezinfectate ori de câte ori va fi necesar, utilizând produse/substanţe ce asigură realizarea unei igienizări şi dezinfecţii corespunzătoare. (…) Foarte important este ca persoanele (…) care manipulează mielul să nu atingă banii, ci trebuie să aibă o altă persoană care să preia banii. Nu este voie să atingem cu aceeași mănușă și banii și mielul! De asemenea, persoanele care vând mieii trebuie să poarte mănuși și mască de protecție pe toată durata comercializării mieilor. Trebuie să se respecte toate celelalte condiții sanitar-veterinare, iar la piață, obligatoriu să păstreze acea distanță de un metru și jumătate față de cumpărător..”- preciza directorul DSVSA Covasna.
Potrivit acestuia, județul nu va duce lipsă de miei pentru masa de Paște. Cel puțin 40.000-50.000 de miei ar putea fi disponibili pentru comercializare.
Maria Crețu-Graur