Andras Nagy Robert
Foto: Mesagerul de Covasna

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat că toate cabinetele din cadrul Policlinicii şi-au reluat activitatea la începutul acestei săptămâni şi a făcut un apel către pacienţi să respecte programările, arătând că au fost situaţii în care patru din zece persoane nu s-au prezentat la consultaţii.

„În data de 15 iunie a pornit activitatea şi în celelalte cabinete, în momentul de faţă activitatea în Policlinică se desfăşoară normal, dar vreau să fac o precizare, să transmit o rugăminte pacienţilor care s-au programat: să respecte ora programată şi dacă nu se prezintă la ora programată, atunci să anunţe Policlinica. Sunt două variante prin care pot face acest lucru, fie telefonic, fie prin e-mail şi să spună că nu se mai prezintă la data programată. Spun acest lucru din cauză că în locul lor se poate programa altcineva (…) Deci, nerespectarea termenelor, nerespectarea programării, neprezentarea la cabinet conform programării făcute înseamnă că luăm altor oameni posibilitatea de a veni la medic, care poate că au mai mare nevoie de consultaţia medicală respectivă şi nu pot să se programeze pentru că nu mai sunt locuri pentru consultaţie (…) Apelăm la responsabilitatea fiecăruia să se gândească şi la alţii în această privinţă”, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a menţionat că toate cabinetele din ambulatoriul de specialitate al spitalului sunt foarte aglomerate, iar programările se pot face deocamdată doar on-line.

„Policlinica este aglomerată, sunt multe consultaţii, s-au făcut extrem de multe consultaţii în această perioadă (…) Când o să intrăm într-o normalitate cât de cât în ceea ce priveşte activitatea spitalului, acest lucru se va rezolva, în sensul că o să fie mai multe variante, fie on-line, fie telefonic, fie personal”, a mai spus Andras Nagy Robert.

Policlinica Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, singura unitate medicală din judeţul Covasna care tratează bolnavi COVID, a fost închisă din cauza pandemiei timp de aproape trei luni.

Primele cabinete care şi-au reluat activitatea pe 2 iunie au fost cele de Obstetrică-Ginecologie, Reumatologie, Medicină Internă, Hematologie, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie, Oncologie, Pediatrie, Diabetologie, Endocrinologie, Neurologie, Cardiologie, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică şi Psihiatrie Adulţi, iar majoritatea locurilor pentru consultaţii au fost rezervate în doar câteva zile de la începerea programărilor.

Începând cu data de 15 iunie şi-au reluat activitatea şi cabinetele de ORL, Chirurgie Generală, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Pediatrică, Dermatologie, Ortopedie, Infecţioase Adulţi, Infecţioase Copii, Pneumologie şi Oftalmologie.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail