Ca și în anii precedenți, persoanele cu venituri mici vor putea primi subvenții la încălzire şi în această iarnă. Primăria Sfântu Gheorghe prin Direcţia de Asistenţă Socială anunţă că începând de luni, 18 octombrie, vor putea fi depuse cererile de acordare a ajutorului pentru încălzire pentru iarna care urmează.

 

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest sezon rece au fost modificate atât plafoanele pentru acordarea ajutoarelor, cât şi regulile în ceea ce priveşte documentele necesare la depunerea dosarelor.

La fel ca în anii trecuţi, ajutorul de încălzire poate fi acordat pentru o perioadă de maxim 5 luni de zile, cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 martie.

 

Bine de ştiut! Pentru a beneficia de ajutor pentru toată perioada legală, cererile trebuie depuse până la data de 20 noiembrie la punctul de lucru al Direcției de Asistență Socială, strada Bánki Dánat nr. 27 (fostul sediu al Gospodăriei Comunale). Cei care depun cererile după data de 21 noiembrie pot primi ajutoare pentru perioada decembrie-martie.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece, fiind vorba de gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/sau petrolieri.

Ajutorul pentru încălzire se acordă numai familiilor și/sau persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinței.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure. Contravaloarea ajutorului pentru încălzire va fi menţionată în facturile emise de furnizori.

Ajutorul pentru încălzire se acordă pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere privind componența familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat.

 

Important! Pentru a evita aglomeraţia la depunerea dosarelor, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că termenul pentru depunerea dosarelor este 20 noiembrie. Detalii şi documentele necesare pot fi obţinute de pe site-ul Primăriei, accesând: https://www.sfantugheorgheinfo.ro/ajutor-de-incalzire.

Informații suplimentare pot fi solicitate la punctul de lucru al Direcției de Asistență Socială, strada Bánki Dánat nr. 27 (fostul sediu al Gospodăriei Comunale), sau apelând 0267 311 068.

 

www.sfantugheorgheinfo.ro

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail