. . Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.

Potrivit acestuia, în următoarele luni va fi pusă în funcţiune noua aparatură medicală şi vor fi relocate cabinetele medicale, care în perioada lucrărilor au fost mutate în diverse spaţii.

„Stadiul lucrărilor este aproape de finalizare (…) După ce punem şi aparatura în întregime în funcţiune vom putea spune că avem cel mai modern spital public din regiune (…) Ţinta pentru anul acesta este să remutăm treptat toate serviciile, cabinetele, laboratoarele, unităţile şi subunităţile (…) A fost o perioadă foarte grea, a necesitat foarte multă atenţie, organizare, răbdare atât din punctul de vedere al pacienţilor, cât şi al personalului medical”, a precizat Nagy Andras Robert.

El a amintit, printre altele, că modernizarea a vizat atât echipamentele şi circuitele medicale, cât şi spaţiile destinate angajaţilor şi pacienţilor, aceştia din urmă având la dispoziţie, în majoritatea cazurilor, saloane cu câte două paturi, dotate cu grupuri sanitare proprii.

Spitalul, construit în urmă cu mai bine de trei decenii, a intrat în reparaţii capitale în anul 2005, după ce specialiştii au pus bulina roşie pe clădire, avertizând că structura de rezistenţă, extrem de şubrezită, nu va rezista unui nou cutremur.

Lucrările s-au realizat în mai multe etape, în prima fază fiind reabilitate corpurile B şi C cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna, apoi corpul A, Policlinica şi laboratorul, printr-un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail