Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, au intrat în ultima etapă şi se vor încheia în decurs de câteva luni, a declarat joi managerul general al instituţiei, Andras Nagy Robert.

Potrivit acestuia, lucrările la cele două corpuri de clădiri (B şi C) intrate în reabilitare sunt finalizate în proporţie de 90%, iar investiţia realizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Consiliului Judeţean Covasna depăşeşte până acum 13 milioane de lei.
„Din 2005 şi până acum, s-au investit 13,6 milioane de lei şi mai avem de făcut ultimele lucrări, finisajele (…) De finalizarea acestor lucrări depinde începerea celui de-al doilea proiect, ce va fi realizat din fonduri europene şi care prevede reabilitarea corpului A şi a celorlalte clădiri, a Policlinicii şi laboratorul”, a declarat Nagy Andras Robert.
Consiliul Judeţean Covasna a obţinut 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional pentru cea de-a doua etapă a lucrărilor, care prevede atât reabilitarea infrastructurii, cât şi dotarea cu echipamente performante şi dezvoltarea serviciilor medicale.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a declarat pentru AGERPRES că, după finalizarea acestui proiect, municipiul Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiune.

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, cea mai mare unitate medicală din judeţul Covasna, a intrat în reparaţii capitale în anul 2005, după ce specialiştii au pus bulina roşie pe clădire, avertizând că structura de rezistenţă, extrem de şubrezită, nu va rezista unui nou cutremur. Clădirea a fost construită în urmă cu mai bine de 30 de ani, la scurt timp după ce un demnitar al fostului Partid Comunist, rănit la o partidă de vânătoare desfăşurată în zonă, a constat că în tot judeţul nu exista un spital.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail