Începute în urmă cu 6 ani, lucrările de asfaltare a străzilor din Sfântu Gheorghe ce nu au avut covor asfaltic niciodată sau sunt din beton, continuă și in acest an.

  În conferinţa de presă de ieri, primarul oraşului Sfântu Gheorghe a anunţat finalizarea lucrărilor pe cinci străzi din oraş, care nu au fost asfaltate niciodată,  şi planurile viitoare pentru această categorie de străzi. „Intenţia noastră este ca şi anul acesta să continuăm ceea ce am început în urmă cu şase ani şi anume să asfaltăm cât mai multe străzi care nu au avut asfalt niciodată sau acele străzi care sunt betonate ”, a declarat Antal Arpad, primarul oraşului Sfântu Ghoerghe.

În aceşti ani, oraşul Sfântu Gheorghe a beneficiat de asfaltarea  completă a 8 străzi care nu au fost niciodată asfaltate, 19 străzi care erau constituite din pământ şi asfalt vechi, , incluzând şi locuri de parcare,  11 străzi din beton şi 9 străzi din beton şi asfalt vechi. Chiar dacă nu a putut să declare o cifră totală a acestor investiţii, primarul Antal Arpad a  menționat  că este vorba despre o sumă de ordinul zecilor de milioane de euro.

Anul acesta sunt programate lucrări la peste 10 străzi din oraş, „pentru ca în câţiva ani să se ajungă la nivelul în care municipiul Sfântu Gheorghe să nu mai aibă străzi neasfaltate, în acele zone ale oraşului în care planurile urbanistice sunt în regulă”, a explicat primarul.

Sfântu Gheorghe stă cel mai bine la gradul de „dispariţie” a cablurilor de pe stâlpi

Conform unui studiu realizat de Kronika, Sfântu Gheorghe se situează pe primul loc în topul oraşelor care şi-au „ascuns” cablurile de pe stâlpi, în pământ, după cum  a relatat primarul.

„Din acel material a reieşit că noi stăm cel mai bine, cel puţin dintre oraşele care au fost intervievate. Doresc să mulţumesc pe această cale domnului director de la Electrica şi domnului director de la gaze, care ne-au fost parteneri în acest proces şi care într-adevăr au investit foarte mulţi bani în municipiul Sfântu Gheorghe”, a spus Antal Arpad.

Acesta a completat că disconfortul creat de aceste lucrări vine doar în ajutorul locuitorilor, deoarece, o dată cu reabilitarea străzii, se face şi modernizarea conductelor de gaz, electricitate, apă şi canalizare, totul pe cheltuiala societăţilor furnizoare: „ Noi, de fiecare dată când facem aceste lucrări, încercăm să luăm legătura şi cu aceste firme, de aceea şi durata lucrărilor este de durată, de aceea şi disconfortul este mai mare. (…) Ei, pe banii lor fac aceste investiţii.”

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail