În orașul Întorsura Buzăului și localitățile aparținătoare încep lucrări de măsurare și înregistrare cadastrală gratuite pentru locuitori. Anunțul a fost făcut pe Facebook de primarul orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă.

„Personal, consider ca urgență maximă intabularea tuturor terenurilor aflate în orașul nostru. Primăria orașului Întorsura Buzăului a semnat Contractul pentru finanțare în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară a lucrărilor de înregistrare sistematică inițiate de unități administrativ-teritoriale pentru sectoarele cadastrale, în valoare de 150.000 lei, aferente perioadei 2021-2022. În cadrul acestui contract se vor finanța lucrările din extravilan pentru acele terenuri care primesc subvenție APIA cu prioritate. Pentru alte categorii de terenuri care se află în sectorul cadastral ales pentru a fi măsurat, Primaria plătește și acele lucrări, în baza altui contract. Urmează să selectam sectorul cu care începem și firma care să execute aceste măsurători.”, a transmis primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, prin intermediul paginii de Facebook.

Raul Urdă a declarat, pentru Mesagerul de Covasna, că Primăria are un termen de 60 de zile pentru a încheia contractul cu firma care va executa lucrările, urmând ca acestea să fie executate până în 2022. Plățile se vor face pe fiecare lot măsurat, indiferent de suprafață. Prima lucrare va fi în localitatea Brădet, deocamdată în extravilan, dar, în viitor, este în pregătire un alt contract cu ANCPI pentru terenuri aflate în intravilan.

Anunțul primarului a fost primit cu entuziasm de locuitorii zonei, dovadă fiind numeroasele comentarii, aprecieri și felicitări.

În cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară demarat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) în scopul înregistrării gratuite a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară sunt finanțate, conform prevederilor art.9 alin.(341)-(3412) din Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr.7/1996, republicată, cu modificările ulterioare (Legea nr.7/1996), lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale (UAT) având ca obiect sectoare cadastrale din cadrul unităților administrativ-teritoriale ce cuprind imobile din extravilan, indiferent de calitatea titularului dreptului, respectiv proprietar, titular al unui drept real asupra imobilului sau posesor. Sectoarele cadastrale sunt stabilite de oficiul de cadastru și publicitate imobiliară teritorial împreună cu primăria, înainte de demararea procedurii de achiziție publică a serviciilor.

       Florentina Teacă

Sursa foto: https://www.facebook.com/raul.urda

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail