Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, înscris în competiția națională „RO SMART în Țara lui Andrei ”, are nevoie de voturi pentru a se număra printre câștigătorii a 80 de panouri fotovoltaice.

Aflată deja la a 2-a ediție, „RO SMART în Țara lui Andrei ”caută acele proiecte inovatoare care prin tehnologie și digitalizare rezolvă probleme din comunități, îmbunătățesc calitatea vieții cetățenilor, eficientizează consumul de resurse și accesul la serviciile publice, sau reduc cheltuielile publice – se arată pe site-ul concursului.

„Pentru a crește comunitățile din România, căutăm proiecte care își propun să folosească tehnologia prin aplicații, inteligență artificială, Internet of Things, robotică, automatizare în 5 domenii cheie: educație, sănătate, mediul înconjurător, transport și infrastructură.”- arată aceeași sursă.

Printre proiectele înscrise în competiție, se numără și „Fii SMART, regenerează!”, al Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, din Întorsura Buzăului, ce concurează la categoria „mediu”, pentru 80 de panouri fotovoltaice.

„Panourile solare fotovoltaice transformă energia luminoasă din razele solare, direct în energie electrică. Ele pot fi utilizate separat, sau legate în baterii pentru alimentare independentă, sau pentru generarea de curent electric care poate fi livrat în rețeaua publică. Prin acest proiect ne dorim să achiziționăm și să montăm panouri fotovoltaice care ar acoperi o parte din consumul propriu și chiar am putea deveni prosumatori (să vindem o parte din energia produsă în rețea). Prin alegerea acestei soluții de obținere de energie regenerabilă vom putea susține dezvoltarea surselor de energie curate, care reduc impactul nefavorabil asupra mediului, și cresc independența energetică. Implementarea proiectului ar aduce beneficii majore școlii prin reducerea cheltuielilor pentru energia electrică în școală, prin obținerea de resurse financiare extrabugetare, care ar permite finanțarea unor activități educative pentru elevi și, mai mult decât atât, i-ar educa pe aceștia în scopul construirii unei societăți bazate pe dezvoltare durabilă.”- se arată în descrierea proiectului.

Liceul întorsurean poate fi votat accesând link-ul https://www.taraluiandrei.ro/ro-smart/mediu?i=139&fbclid=IwAR2hZJYkchOCFlQnE5LZ-CYYBBtDVcY7vhajUKwZ2rrrvmu1q_p_TzfmAaI#/proiecte-semifinaliste. Acolo, cei care doresc să voteze, vor trebui să își creeze un cont de utilizator.

Votul public pe www.taraluiandrei.ro se realizează până la ora 23:59.

Ponderea votului public este de 20% din punctajul final, iar a evaluării juriului este de 80%. În urma punctajului obținut în prima etapă de evaluare, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală – pitching day. Anunțarea proiectelor semifinaliste se va face în 24 iunie.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail