Conform informaţiilor oferite de statisticile Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), judeţul Covasna a înregistrat cea mai bună dinamică a numărului firmelor dizolvate, comparativ cu aceeaşi  perioadă a anului trecut.

Numărul dizolvărilor înregistrate la ONRC la nivel naţional este în scădere, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu mai bine de 25%, de la 4097, la 3045 de societăţi dizolvate în perioada 01 ianuarie 2014- 28 februarie 2014.  Judeţul Covasna ocupă un loc fruntaş în clasamentul oraşelor cu cele mai puţine dizolvări de societăţi în ultimul an, numărul acestora scăzând cu un procent de 62,22%, de la 45 în lunile ianuarie – februarie anul trecut, la doar 17 în aceeaşi perioadă, anul acesta. La polul opus se află judeţul Harghita, care a înregistrat o creştere a numărului de dizolvări cu 141,46%  faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Scăderea înregistrată anul acesta vine ca o redresare a pieţii, după ce în aceeaşi perioadă a anului 2012, ONRC înregistra o creştere de 125,11%   a numărului firmelor dizolvate, în acea perioadă judeţul Covasna înregistrând o creştere de 246,15 de procente.

Conform aceleaşi surse, în judeţul Covasna, doar 9 societăţi cu capital străin şi-au închis activitatea în luna februarie a acestui an, comparativ cu Bucureşti, care se află pe primul loc cu 138 de firme (27,11% din total), urmat de judeţul Timiş cu 31 de societăţi radiate, adică 6,09% şi judeţul Bihor cu 30 de societăţi, însemnând 5,89% din totalul firmelor radiate în cea de-a doua lună a acestui an.

În momentul de faţă, cele mai puternice societăţi cu capital străin de pe piaţa românească sunt Lukoil Energy & Gas România SRL, Roşia Montană Gold Corporation SA şi Lufkin Industries SRL, după cum se arată în aceleaşi statistici.

M.D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail