„Joia Gurmanzilor”, ce amintește de un obicei legat de perioada de dinaintea Paștelui, când oamenii își alegeau o zi în care mâncau pe săturate, va fi marcată la Sfântu Gheorghe în data de 15 februarie (a.c.), conform informațiilor oferite de conducerea Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurantelor din Sfântu Gheorghe (SVESZ).
Președintele SVESZ, Kovács István, a declarat, ieri, pentru „Mesagerul de Covasna”, că deocamdată 11 restaurante au anunțat intenția de a participa la această acțiune, și vor oferi fie reduceri de 50 % la preparatele á-la-carte, fie își vor aștepta clienții cu bufet suedez, la preț special.
„Joia Gurmanzilor va fi marcată în acest an în data de 15 februarie, deci joia viitoare, pentru că apoi începe postul la catolici. La această ediție s-au înscris 11 reustaurante, până în prezent, toate fiind din Sfântu Gheorghe (…).” – a declarat Kovács István.
Potrivit acestuia, de Joia Gurmanzilor, unitățile înscrise vor avea program normal, însă nu se vor putea face rezervări de mese. Totodată, ofertele nu se vor aplica băuturilor și nici comenzilor pentru acasă.
„Nu se vor putea rezerva mese. Fiecare restaurant va funcționa după programul obișnuit. Vor exista două posibilități, fie preparatele din lista de meniu vor fi la jumătate de preț, fie se va pregăti bufet suedez, la prețul special de 29 de lei. (Pe ideea că, din 29 de lei, mănânci cât și ce vrei – n.r.). Oferta se va aplica doar la mâncare, nu și pentru băutură și nici pentru Meniul zilei, care oricum are preț special. Un alt aspect este că ofertele din Joia Gurmanzilor nu se vor aplica și comenzilor pentru acasă.”- a spus președintele SVESZ.
Potrivit acestuia, evenimentul „Joia Gurmanzilor” a ajuns la cea de-a IX-a ediție și este foarte bine primit, de la un an la altul.
„Acum am ajuns la cea de-a IX-a ediție, și, ceea ce am observat este că în fiecare an oamenilor le-a plăcut foarte mult acest eveniment. Erau fericiți că au ieșit în oraș. Mai sunt și societăți comerciale care se bucură de această ofertă și își invită colegii, angajații, în oraș, cu această ocazie. Chiar și noi, reprezentanții restaurantelor, vom merge de la un restaurant la altul, ca să vedem cum este atmosfera. Va fi, deci, un fel de socializare și între noi, patronii de restaurante.” – a declarat Kovács István.
Lista restaurantelor înscrise în program va fi prezentată într-un articol viitor al ziarului nostru.
Ana Ciorici Costache