În perioada 28 august-10 septembrie 2023, se desfășoară la New York ediția cu numărul 143 a unui turneu de Grand Slam deosebit de iubit de către fanii tenisului. US Open 2023 este turneul care poate să aducă cu sine o revenire în formă maximă a celebrului Novak Djokovic, sârbul care deja a intrat definitiv în cărțile de istorie a tenisului mondial. În continuare, vei afla ce șanse are sârbul să câștige competiția de la Flushing Meadows, dar și care sunt motivele pentru care merită să crezi în el.

De ce Djokovic va lupta să câștige US Open 2023

 

Deși cotele la pariuri online pe US Open nu îl indică pe Djokovic ca fiind favoritul principal la cucerirea ultimului trofeu de Grand Slam al anului, sârbul speră să treacă peste dezamăgire cauzată de pierderea Wimbledon 2023 și să câștige din nou o competiție pe care nu a cucerit-o de ani buni.

 

Cota oferită de către bookmakeri pentru o victorie a lui Djokovic la US Open 2023 este de 2,50, una mai mare decât cea pe care o are favoritul principal, Carlos Alcaraz. De ce poate, totuși, Djokovic să câștige turneul?

 

Poate să țintească primul loc în clasamentul ATP

 

În prezent, liderul din ierarhia ATP este Carlos Alcaraz. Spaniolul în vârstă de 20 de ani are peste 1000 de puncte avans față de Djokovic, însă el este campion en-titre la US Open.

 

Dacă nu își apără cu succes trofeul, iar sârbul cucerește competiția, Alcaraz poate pierde primul loc. Presiunea este, deci, pe umerii spaniolului, iar experiența și valoarea lui Novak Djokovic sunt suficient de mari pentru a-i permite sârbului să atace fotoliul de lider chiar la New York.

 

Îl poate opri pe Alcaraz

 

Sârbul născut la Belgrad are o mulțime de recorduri în palmares, însă puține sunt la fel de prețioase precum cel al totalului turneelor de Grand Slam cucerite, de-a lungul carierei. Djokovic are 23 de astfel de titluri, fiind lider absolut în clasamentul all-time. El are cu un trofeu mai mult decât Nadal, spaniolul care se află aproape de retragere. Carlos Alcaraz, actualul rival al lui Djokovic, are două trofee.

 

Vârsta de 20 de ani și talentul dovedit îi dau speranțe spaniolului, cotat cu 2,20 la câștigarea US Open 2023, că poate să ajungă și el la numărul de succese reușite de Djokovic. Dacă sârbul câștigă la Flushing Meadows, însă, îi poate îngreuna cu mult misiunea spaniolului.

 

Ambiția de a depăși complexul american

 

Djokovic a câștigat US Open doar de trei ori în carieră. Doar la Roland Garros are la fel de puține victorii finale, astfel că el vrea să treacă peste acest complex. Djokovic nu a mai câștigat competiția din 2018, deci un succes în 2023 ar veni într-un moment foarte potrivt pentru el, la distanță de fix cinci ani.

 

În concluzie, sârbul novak Djokovic are motive să spere la un nou succes la US Open. Ar fi doar cel de-al patrulea astfel de trofeu din palmaresul său, însă valoarea sa ar fi deosebit de mare. Cu un succes pe parchetul american, Djokovic și-ar recâștiga încrederea știrbită după înfrângerea din finala de la Wimbledon 2023, și ar ajunge și la 24 de titluri de Grand Slam în palmares. Pariază și tu pe sârbul în vârstă de 36 de ani, ținând cont de bugetul de care dispui!

 

Sursa foto: Pexels.com

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail