Un tânăr covăsnean a participat la Campionatele Mondiale de Cafea ce au avut loc în China, săptămâna trecută.

Ioan Sebastian Farcaș, barista (n.r. – persoana specializată în prepararea, servirea, dar şi ornarea  băuturilor pe bază de cafea ), originar din Sfântu Gheorghe, a absolvit cursurile Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din municipiu, la profilul „Turism și Alimentație Publică”, în prezent locuiește în București și predă la Școala de Barista din Capitală.

El a făcut parte din echipa care a reprezentat România la Campionatele Mondiale de Cafea derulate în Shanghai, în cursul săptămânii trecute. El a participat la eveniment ca urmare a câștigării campionatului național de „Latte Art” (nr. – desen cu cremă de lapte), ce a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Ioan Sebastian Farcaș a declarat că fiecare țară a fost reprezentată, la Campionatele Mondiale de Cafea – din China,  doar de un singur reprezentant-  campionul național la proba respectivă.

Așadar, tânărul covăsnean a concurat la proba de „Latte Art”, dar nu a reușit să ajungă în finală, însă competiția a fost cea mai frumoasă la care a participat:

„Din păcate, nu m-am calificat, nu am ajuns în finală. Voi încerca și la anul.  A fost una dintre cele mai frumoase competiție, probabil și una dintre cele mai bune la nivel mondial la care am participat eu unul personal”.  –a declarat Ioan Sebastian Farcaș.

Un român, campion mondial la proba de prăjire de cafea . .

El a precizat că din echipa României au făcut parte încă trei români: Paul Ungureanu, la proba de „Coffee in Good Spirits” – rețete de cafea cu alcool, Alexandru Niculae- la proba de „Roasting” – prăjire de cafea și Marius Nica, la proba de „Cup Tasting” – degustare de cafea.

„În urma competiției, Alexandru Nicolae a obținut titlul de campion mondial la proba de prăjire de cafea – fiind singurul roman care a câștigat un campionat mondial, iar Marius Nica a obținut locul 10 la nivel mondial, la proba de degustare de cafea.” – a spus Ioan Sebastian Farcaș.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail