Ioan Cezar Corâci a fost reales președinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR) 1903, în cadrul adunării generale desfășurate vineri, la Sfântu Gheorghe. În funcția de președinte executiv a fost aleasă Irina Manole, iar secretar executiv, Amalia Popescu. Mandatul echipei de conducere va fi de patru ani.

Corâci a menționat că UGIR are, la ora actuală, 35 de filiale județene și reprezintă patronatele din 20 de ramuri ale industriei. Potrivit acestuia, începând de vineri, la UGIR a aderat și Federația Construcțiilor de Mașini din România, care va întări poziția confederației.

La finalul întâlnirii, desfășurate la Incubatorul de afaceri din Sfântu Gheorghe, a apărut un afiș prin care se contesta calitatea de președinte a lui Ioan Cezar Corâci și dreptul de a convoca adunări generale, menționându-se că pe numele lui există o plângere penală pentru fals, uz de fals și uzurpare de titluri.

Corâci a declarat că adunarea generală a fost convocată statutar, la cererea unei cincimi din membrii UGIR, iar afișul este „lovit de nulitate” deoarece nu este semnat, deși este parafat cu o ștampilă mai veche a Colegiului director al Uniunii, ștampilă care, potrivit acestuia, a fost anulată în urmă cu doi ani. Corâci a mai spus că cine vrea să-l conteste o poate face în instanță.

Pe de altă parte, Marius Eugen Opran, care deține funcția de președinte al UGIR 1903, a declarat, pentru AGERPRES că „Domnul Cezar Corâci nu avea dreptul să convoace Adunarea Generală, deoarece mandatul de președinte i-a expirat în data de 14 octombrie 2010, lucru confirmat de documentele de la Ministerul Justiției și Ministerul Muncii. Adunarea Generală nu poate fi convocată decât de: președinte, de Consiliul Național sau de o cincime din numărul de membri ai UGIR 1903”.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail