. . O întâlnire a contabililor, cu tema „Provocările Noului Cod Fiscal”, la care sunt așteptați reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice, reprezentanți ai unor firme de consultanță fiscală și de avocatură, antreprenori și nu numai, se va desfășura săptămâna viitoare, la sediul Extensiei Universitare din Sfântu Gheorghe a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Întâlnirea contabililor este organizată de Asociația Economiștilor Maghiari din România, filiala Covasna, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Județului Covasna, Corpul Expertilor Contabili și Contabililor Autorizați din Romania (CECCAR) – filiala Covasna și Extensia Universitară din Sfântu Gheorghe a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Întâlnirea își propune să aibă nivel regional, fiind adresată tuturor celor interesați de modificările aduse de noul Cod Fiscal.

„Evenimentul este important nu numai datorită faptului că aduce în atenție Noul Cod Fiscal, ci este important și pentru că organizăm acest eveniment la nivel regional și am ajuns să avem invitați care vin din partea Ministerului de Finanțe, din partea unor firme de consultanță fiscală și firme de avocatură cunoscute. (…). Evenimentul se va desfășura în limba română și se adresează tuturor celor care sunt interesați de provocările Noului Cod Fiscal. Nu ne adresăm doar contabililor, ci tuturor celor care sunt interesați de tot ce înseamnă Noul Cod Fiscal și noua procedură fiscală.” – a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, ec. Edler András György.

Prezentă la conferință, Bogdan Laura, președinta Asociației Economiștilor Maghiari din România, filiala Covasna a precizat faptul că evenimentul, aflat la a doua ediție și propune să ofere informații de interes pentru economiști, contabili, întreprinzători.

„Asociația Economiștilor Maghiari din România, filiala Covasna adună la un loc economiști, profesioniști, contabili și întreprinzători, în scopul organizării activității membrilor săi și sprijinirii lor profesionale, de unde a venit și această idee, de a organiza o conferință, conferință anuală – am dori noi să fie – (…). Anul acesta evenimentul este la a doua ediție, de fapt, și sper să avem mare succes”. – a declarat Bogdan Laura.

Debreczeni László, reprezentant al Asociației Economiștilor Maghiari din România și vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna a menționat că prima ediție a evenimentului a avut loc anul trecut, în toamnă, iar data conferinței de anul acesta a fost aleasă în funcție de apariția normelor Noului Cod Fiscal.

„Am așteptat și am amânat data ediției a doua a conferinței, pentru că, după cum probabil știți, din 2016 avem un nou Cod Fiscal și o nouă procedură fiscală. Este un moment foarte, foarte important în viața profesioniștilor contabili, cât și a întreprinzătorilor, pentru că s-au cam schimbat regulile de impozitare, din 2016. Din acest motiv, noi am ținut neapărat să avem toate aceste reguli, norme, apărute și abia apoi să putem să discutăm despre ele.” – a declarat Debreczeni László.

Întâlnirea se va desfășura pe 12 februarie (a.c.), la sediul extensiei Universității „Babes Bolyai” Sfântu Gheorghe, str. Stadionului, nr. 14, primirea participanților având loc de la ora 9.30. Va urma apoi deschiderea festivă, după care se vor derula prezentările celor șase invitați.

Printre aceștia se numără: Prof. Univ. dr. Radu Bufan de la Universitatea de Vest din Timișoara, care va vorbi despre impozitul pe profit; Tanți Anghel – Director general adjunct în cadrul Direcției Proceduri Fiscale – de la Ministerul Finanțelor Publice – care va vorbi despre noua procedură fiscală; Marinescu Gheorghe – Șef Serviciu Impozite și Taxe Locale, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și un reprezentant al firmei Associated Business Advisors (Anevar) – care vor vorbi despre impozite și taxe locale; reprezentanți ai societății de avocatură NNDKP – Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen- parteneră a Camerei de Comerț și Industrie a județului Covasna- societate ai căror reprezentanți vor susține o prezentare pe tema Taxei pe Valoare Adăugată. Totodată, va fi invitat și un întreprinzător local, dar este în curs de confirmare și participarea altor reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice, au transmis organizatorii conferinței.

Potrivit acestora, persoanele interesate să participe la eveniment sunt invitate să se înscrie pe pagina de Facebook a Asociației Economiștilor Maghiari din România, filiala Covasna (Facebook-RMKT-Kovászna sau accesând https://www.eventbrite.com/e/ii-szekelyfoldi-konyvelok-talalkozoja-tickets-20940239821 – ”register”).

„Înscrierea la eveniment se poate face pe pagina de Facebook a Asociației, până în 10 februarie (a.c.), dar dacă unele persoane se prezintă direct la eveniment, le vom primi cu plăcere.” – a menționat reprezentanta Asociației, Bogdan Laura.

Potrivit acesteia, taxa de participare este 50 de lei și acoperă implică intrarea la conferință, dar și un prânz ce va fi oferit la sfârșitul evenimentului.

Pentru membrii Asociației, taxa de intrare este de 25 de lei, iar pentru maxim 20 de studenți intrarea la conferință va fi gratuită, au menționat organizatorii.
Aceștia și-ar dori ca evenimentul să devină o tradiție.

„Mă bucur pentru această inițiativă deja începută și deja cred că va fi o tradiție în viața specialiștilor și a județului Covasna de a organiza astfel de conferințe și sesiuni pentru lărgirea cunoștințelor și formarea nu numai a profesioniștilor, a economiștilor, dar și a întreprinzătorilor. (…). Este necesar ca și întreprinzătorii să fie la zi cu toate modificările ce apar în viața economică și fiscală a societății (…). Sper să avem succes cu această conferință, fiind invitați de valoare. Nu e ușor să cooptezi astfel de personalități (…)!” – a declarat directorul executiv al Corpului Expertilor Contabili și Contabililor Autorizați din Romania (CECCAR) – filiala Covasna, Tankó Piroska.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail