Directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate, András Imre, a ținut să reamintească, de Ziua Mondială a Educației, faptul că încă mai pot fi depuse nominalizări pentru Premiul Mentor și că orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând cu anul  2010 unui număr de zece profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare.

Premiul constă într-un trofeu, realizat de artistul Ioan Nemțoi, unul din cei mai cunoscuți artiști sticlari ai României, supranumit și „Brâncuși al sticlei”. Câștigătorii, vor fi, de asemenea, recompensați și cu câte un premiu în bani, în valoare de opt mii de lei.

Nominalizările se trimit la adresa Fundației Pentru Comunitate: Cluj, Of. Postal 1, C.P. 1141, cu mențiunea, pe plic, „Programul Mentor”.

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare,  astfel  încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație, sprijină copii și tineri talentați în realizarea viselor si proiectelor acestora. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință,  precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor. Fundația pune accent pe programe care se realizează prin cooperări transfrontaliere, prin parteneriate în regiunea Europei Centrale și de Est. Consiliul Director al Fundației va organiza programe care fac posibilă urmărirea scopurilor formulate. Partenerul oficial al Fundației este compania MOL Romania, integrată grupului MOL, a cărui politică de responsabilitate socială se axează pe sprijinirea copiilor, a tinerilor talentați, precum și a celor cu probleme de sănătate, se arată pe site-ul fundației.

În edițiile anterioare, din județul Covasna au fost premiate trei cadre didactice: Salamon András, în 2012, Székely Géza, profesor de arte plastice la Cluj, născut la Cernatu de Jos, premiat în anul 2014 și Pető Mária, în 2016.

Oana-Mihaela Bărzic

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail