Aproape 25 de echipe de bucătari profesionişti şi amatori au confirmat participarea la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului vânătoresc care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în Malnaş Băi.

Primarul comunei, Kasleder Jozsef a declarat miercuri pentru AGERPRES că programul festivalului cuprinde mai multe acţiuni tematice, dar principala atracţie o va constitui, ca şi în anii precedenţi, concursul gastronomic, unde echipele de bucătari vor trebui să-şi dovedească priceperea în prepararea mâncărurilor din carne de vânat. Juriul va premia reţeta, gustul preparatelor, decoraţiunile, modul de servire, inclusiv asortarea vinurilor.

Echipele care vor să participle la acest concurs se mai pot înscrie până sâmbătă dimineaţă, înainte de începerea festivalului. Taxa de participare este de 30 de lei/echipă, iar în preţ intră şi carnea de vânat. Kasleder Jozsef a declarat că el va prepara o tocană de vânat cu trufe, pe care le-a cules personal din pădurile din zonă. Cei care vor veni la festival vor avea ocazia să asiste şi la o demonstraţie de călărie şi tir cu arcul.

Judeţul Covasna este unul dintre cele mai bogate din ţară în vânat, atât în ce priveşte numărul, cât şi diversitatea speciilor de animale. De altfel, mulţi localnici s-au plâns în ultimii ani de pagubele pe care le pricinuiesc aceste animale sălbatice.

Anul acesta în judeţul Covasna s-au organizat mai multe festivaluri gastronomice, printre care Parada Cârnaţilor, festivalul florilor comestibile, festivalul cartofului şi festivalul racilor, care au avut drept scop atragerea turiştilor şi promovarea tradiţiilor locale.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail