. .

O nouă ediție a Simpozionului Pro Natura” va avea loc în luna februarie, la Sfântu Gheorghe. Tema de anul acesta este intitulată Plante ocrotite”. Echipele de elevi care doresc să participe, sunt invitate să se înscrie, în această perioadă.

Simpozionul „Pro Natura”, inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale (CAER) 2015,  este dedicat elevilor din județ și din județele învecinate.

Tema evenimentului „Plante ocrotite” a fost lansată în urmă cu un an, astfel încât elevii care doresc să participe, să se poată pregăti. Aceștia vor trebui să realizeze, în echipe de aproximativ cinci persoane, un proiect prin care să prezinte plantele ocrotite din județ sau din împrejurimi. Materialul realizat va fi prezentat în format powerpoint sau sub formă de film, în cadrul ediției de anul acesta a Simpozionului „Pro Natura”,  în data de de 21 februarie (a.c.), la Sala Mare a Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, la ora 10.00.

„Acest Simpozion este strâns legat de activitatea organizată sub genericul <<Pro Natura>> din județul Covasna, activitate care a fost începută în anul 1981, la Comandău. În fiecare an sunt două – trei astfel de activități adresate copiilor, iar acest simpozion se înscrie între aceste acțiuni – de ecologizare, ecoturism, protecția mediului. Scopul simpozionului constă în prezentarea plantelor ocrotite ale zonei, nu doar pe cele din județul Covasna, ci și din județele învecinate. Tema proiectului a fost lansată acum un an. Practic, în fiecare an, în luna februarie avem acest simpozion și lansăm tema pentru anul viitor, pentru ca elevii să aibă la dispoziție un an de zile în care să se poată pregăti și să vorbească cu primarii, cu reprezentanții autorităților locale, pentru a afla mai multe despre  plantele ocrotite ale zonei, pentru a se realiza un schimb de informații – privind plantele ocrotite (…)”, a explicat directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, domnul Kerekes Jenő, unul dintre organizatori. Acesta a precizat că proiectul se desfășoară pe trei categorii de vârstă, astfel că pot participa elevi ai claselor I-IV, V- VIII și IX- XII, pe echipe de aproximativ cinci persoane. ”Se pot înscrie copiii din județ și din județele învecinate, deoarece este un eveniment regional. Ei vor trebui să realizeze un proiect, iar pe data de 21 februarie (a.c.) vor prezenta acest proiect,  în format powerpoint sau film. Echipele sunt rugate să semnaleze prezența la simpozion până în data de 14 februarie (a.c.), pe adresa de email [email protected]. După prezentarea proiectelor, un juriu (format din specialiști) va alege câștigătorii acestei ediții. Participând, fiecare elev este câștigător, deoarece își îmbogățește astfel cunoștințele și are ocazia de a afla lucruri interesante realizând proiectul, precum și văzând prezentările celorlalți!”, a mai spus directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, domnul Kerekes Jenő.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail