Pasionaţii de gastronomie se pot înscrie la cea de-a treia ediţie a festivalului destinat cartofului, ce va avea loc sâmbăta viitoare, pe 1 septembrie, la Târgu Secuiesc.

Directorul executiv al Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ASIMCOV), Vajda Lájos, a declarat că organizatorii aşteaptă în jur de 20 de echipe participante, dintre care vreo 4-5 echipe şi din Ungaria. Potrivit acestuia, până în prezent s-au înscris în concurs câteva echipe, însă cei ce doresc să ia parte la festivalul cartofului se pot înscrie până înainte de concurs, cu două zile.

Vajda Lájos a menţionat faptul că regulamentul concursului nu s-a schimbat, ceea ce înseamnă că juriul va puncta echipa (costum, organizare, buna dispoziţie), faza de pregătire a ingredientelor pentru preparate, faza de preparare a mâncărurilor, gustul şi aspectul preparatelor, dar şi pregătirea mesei (amenajare, decor, produse tradiţionale, originalitate, prezentarea meniului şi modul de servire). Fiecare participant va trebui să aducă ceaunul, cartofii care urmează a fi pregătiţi şi restul ingredientelor necesare, dar şi elementele pentru decorarea mesei.

Rămasă cea de anul trecut, taxa de participare constă într-o sticlă de vin roşu şi o sticlă de vin alb.

Organizatorii Festivalului sunt: Asimcov, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Consiliul Judeţean Covasna şi Ordinul Gastronomic din Transilvania.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail