Înscrierile candidaților la sesiunea iunie -iulie 2018 se desfășoară în perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2018,  a anunțat Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna.

Potrivit aceleiași surse, în acea perioadă se pot înscrie pentru sesiunea din vară candidații din promoția curentă, cât și candidații din promoțiile anterioare. Candidații din promoțiile anterioare se înscriu la școala unde au urmat cursurile liceale.

Examenul de bacalaureat 2018 începe pe data de 12 februarie 2018,  astfel că în 12-13 februarie este programată desfășurarea probei de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română, proba A.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, examenul va continua în 14-15 februarie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba maternã (proba B), iar în zilele de 16, 19 și 20 februarie este programatã evaluarea competențelor digitale (proba D). În perioada 21-22 februarie se va desfãsura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbã de circulație internaționalã (proba C).

Probele scrise vor începe în luna iunie (a.c.), mai exact, în data de 25 iunie – cu limba și literatura română – E)a). În 26 iunie (a.c.) va avea loc proba scrisă la limba și literatura maghiară E)b), în 27 iunie, proba obligatorie a profilului – E)c), iar în 28 iunie, proba la alegere a profilului și a specializării E)d) – proba scrisă.

Afișarea primelor rezultate este planificată pentru data de 4 iulie (pânã la ora 12:00). În aceeași zi este programată și depunerea contestațiilor (între orele 12:00 – 16:00), iar soluționarea acestora se va face între 5 și 8 iulie. Afișarea rezultatelor finale este prevãzutã pentru data de 9 iulie.

Pentru sesiunea august-septembrie 2018, înscrierea candidaților este programată în luna iulie.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail